Siuntų pristatymo bendrovė „DPD Lietuva“ žengia į Telšius

Projektinė vizualizacija būsimo „DPD Lietuva“ siuntų skirstymo centro Telšiuose (buvusio Karinio miestelio teritorijoje).

Vadinamojo buvusio Karinio miestelio teritorijos dalyje netrukus prasidės naujo siuntų skirstymo centro statybos. Per metus čia bus pastatytas apie 1,46 tūkst. kvadratinių metrų centras. Planuojama, kad jame bus įrengta 30 zonų, skirtų kurjerių mikroautobusams pakrauti bei 8 sunkvežimių pakrovimo zonos. Numatyta, kad centras pradės veikti 2022 metų rudenį, o centrą bendrovei čia statys Norvegijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros įmonė „Baltic Sea Properties AS“.
DPD plečiant savo veiklą bei neskaičiuojant įrangos ir technologijų, kurias siuntų skirstymo centruose bendrovė diegs pati, į Telšiuose ir Šiauliuose naujų terminalų statybą bus investuota per 4 mln. eurų.
„Investicijų svarbą rajonui suprantame visi — tai naujos darbo vietos, įveiklintos buvusios tuščios ir pridėtinės vertės nekuriančios teritorijos, į rajono biudžetą surenkamos lėšos, kurios skiriamos tam, kas yra svarbiausia savo krašto žmonėms: iš jų tvarkomi keliai, remontuojamos mokyklos, darželiai ar viešosios erdvės. Ši sėkminga investicijų pritraukimo į rajoną žinia, tikiu, svarbi kiekvienam telšiškiui. O dėl kitų tiek šalia, tiek kitose rajono vietose esančių laisvų ir investicijoms pritraukti tinkamų žemės sklypų jau pradėjome bendrauti su tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“, taip pat Savivaldybėje darbą pradėjo būtent investicijoms į rajoną suformuota komisija“,— apie „DPD Lietuva“ pritraukimą savo veiklai plėsti būtent Telšiuose kalba šia žinia su gyventojais pasidalijęs Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.

Telšių rajono savivaldybės informacija