Mero pavaduotojo atstatydinimas: barškinimas tuščiais puodais

Mantas Serva neigė kaltinimus ir piktinosi opozicijos iniciatyva.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje nepavyko atstatydinti vicemero Manto Servos. Pasirodo, patys šios iniciatyvos autoriai gana aplaidūs: parašė merui teikimą, nors nebuvo subūrę reikiamos daugumos vicemerui atstatydinti. Kita vertus, posėdyje net nedalyvavo du „valstiečiai“.

Alvydas Ivoncius

Pritrūko ir pačių iniciatorių balsų
Norint atstatydinti vicemerą, reikia, kad iš dvidešimt penkių Tarybos narių balsuotų trylika. Ir šiuo atveju netinka vien posėdyje dalyvaujančių Tarybos narių daugumos valia. Įstatymas numato, kad turi būti visos Tarybos narių dauguma.
Opozicijai, vadinamajam „dešimtukui“, priklauso dešimt Tarybos narių. Dar du opozicijoje esantys Tarybos nariai — Algirdas Bacevičius ir Martinas Leščiauskas — nepriklauso nei tam „dešimtukui“, nei valdančiajai koalicijai. Taigi valdančiąją koaliciją sudaro trylika Tarybos narių. O būtent tiek balsų reikia, norint atstatydinti vicemerą.
Lapkričio 11 dieną Vyriausioji rinkimų komisija patenkino socialdemokrato Sigito Motuzo prašymą atsisakyti Savivaldybės tarybos nario mandato. Vietoje jo Tarybos nare turėjo tapti mero patarėja Rugilė Kumžaitė. Tačiau ji yra politinio pasitikėjimo darbuotoja ir pareigos nesuderinamos su Tarybos nario statusu. R.Kumžaitė pasirinko mero patarėjos pareigas ir algą, o ne Tarybos narės mandatą. Po jos socialdemokratų rinkiminiame sąraše buvo Gitana Piktužytė-Ramoškienė. Ji ir tapo Tarybos nare.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 91 (10403)