Tarybos darbo plane — Tarybos narių pasiūlymų skurdas

Kuriozas: Telšių rajono savivaldybės tarybos darbo plane nėra Savivaldybės tarybos narių pasiūlymų.

Savivaldybės taryba pasitvirtino savo 2022 metų darbo planą. Jis akivaizdžiai rodo, kad rajoną valdo ne politikai, o valdininkai. Mat Tarybos darbo plane — vien Savivaldybės administracijos valdininkų planuojami sprendimų projektai. Tarybos nariai patingėjo pateikti savo pasiūlymų arba tiesiog neturi jokių sumanymų.

Alvydas Ivoncius

Taip yra nuo seno
Šiųmetis Savivaldybės tarybos darbo planas niekuo neišsiskiria iš ankstesnių. Jau daugybę metų Savivaldybės tarybai „diriguoja“ Savivaldybės administracija, beveik vien jos darbuotojai rengia Tarybos sprendimų projektus. Juos teikti nedraudžiama ir Savivaldybės tarybos nariams, bet, regis, jie neturi ko pasiūlyti.
Mero patarėja Danutė Mažeikienė sakė, kad visi Tarybos nariai buvo paraginti pateikti savo pasiūlymus. Regis, vien Algirdas Bacevičius parašė, kokius reikėtų parengti sprendimų projektus — dėl nepasitikėjimo meru ir vicemeru.
Savivaldybės administracija numatė, kokius sprendimų projektus teiks. Dauguma jų įprasti, tokie pat tvirtinami daugybę metų, kaip antai dėl žemės mokesčio tarifo, biudžeto, biudžetinių įstaigų ataskaitų patvirtinimo. Manytume, Savivaldybės administracijai už Savivaldybės tarybos narius ir merą bei vicemerą sudarinėjant Savivaldybės tarybos darbo planą, nereikia daug vargti: pakanka nukopijuoti ankstesnių metų dokumentą, pakeičiant datas ir už sprendimų projektų parengimą atsakingų darbuotojų pavardes, ir tik todėl, jei kas nors paliko darbą ar pakeitė pareigas.
Pagal šį darbo planą nenumatomi jokie rajonui reikšmingi, jo raidą paveiksiantys sprendimai. Tai — „kontoros“ darbo planas, kuriame nėra Tarybos narių, mero ir vicemero iniciatyvų.Planas rodo, kad Tarybos nariai nesuvokia, kaip reikėtų įgyvendinti savo pačių rinkiminius pažadus.

Jau antri metai planuoja tą patį
Savivaldybės tarybos rinkimai įvyko 2019 metų kovo 3 dieną. Ta proga Vyriausioji rinkimų komisija išleido leidinuką su partijų Telšių rajono skyrių ir kandidatų į merus programomis. Mero rinkimus laimėjo K.Gusarovas, o kiti kandidatai Tarybos nariais tapo pagal partinius sąrašus. K.Gusarovo programa — aptakių, banalių frazių rinkinukas. Tokią „programą“ buvo galima siūlyti prieš trisdešimt, dvidešimt, dešimt metų, bus galima pateikti ir už kelių dešimtmečių. Bet jis programoje parašė, kad vienas tikslų — investicijų pritraukimas. O kokius sprendimus parengė ir teikė Tarybai, kad „pritrauktų investicijų“, kad „efektyviai tvarkytų rajono ūkio reikalus“?

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 13 (10424)

1 Komentaras

  1. Už kokias karmos nuodėmes Telšiai pasmerkti? Telšiai yra sparčiausiai Lietuvoje nykstantis rajono centras. Ir net nenusimato jokių pokyčių…

Komentarai nepriimami.