Informacija apie apgyvendintus Ukrainos gyventojus Telšių rajone

Telšių rajono savivaldybės pagalba Varnių profesinio rengimo centro bendrabutyje apgyvendinta ukrainiečių šeima, kurioje — mažametis vaikas ir dešimtokė mergaitė. Taip pat vienas Ukrainos pilietis apgyvendintas Upynos seniūnijoje, Kaunatavos kaime. Jam pagalbos ranką ištiesė Telšių rajono gyventojas. Trečioji Ukrainos gyventoja įsikūrė Viešvėnuose, ją priėmė šios seniūnijos gyventoja.
Šiuo metu visi esantys Telšių rajone Ukrainos piliečiai aprūpinti reikalingais daiktais, jiems sutvarkyti dokumentai dėl karo pabėgėlio statuso suteikimo Migracijos departamente, toliau sprendžiami svarbūs klausimai. Kiekvienas atvejis individualus ir reikalaujantis skirtingų sprendimų. Sulaukiame vis daugiau gyventojų klausimų, kokios pagalbos reikia į Telšių rajoną atvykstantiems ukrainiečiams.
Prašome Jūsų informuoti ir registruotis, kuo galite padėti Telšių rajone — rūbais, batais, higienos priemonėmis, įvairiais daiktais, maisto paketais, maisto tiekimo, pavėžėjimo paslauga, savanoryste, psichologine, medicinine pagalba ir t.t. — siųskite informaciją el. p.: lina.jokubauskiene@telsiai.lt arba skambinkite tel. 8~686 33958.
Jeigu norite suteikti būstą arba jo reikia ukrainiečių šeimai — registruokitės www.stipruskartu.lt arba anksčiau nurodytu tel. 8~686 33958.
Jeigu jau žinote, kad pas Jus atvyksta ukrainiečių šeima arba ji jau yra atvykusi, rašykite tuo pačiu elektroniniu paštu arba skambinkite telefono numeriu ir pateikite informaciją, kokia pagalba yra reikalinga.
Telšių rajono savivaldybė yra pasirengusi priimti Ukrainos piliečius, tai aptarta ir Savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje. Savivaldybė šiuo metu pasirengusi apgyvendinti iki 360 Ukrainos gyventojų.
Dėkojame visiems, kurie jau prisidėjote ir tiems, kurie norite tai padaryti, Jūsų pagalba labai svarbi ir reikalinga. (Telšių r. sav. inf.)