Dėl „Telšių butų ūkio“ kreiptasi į Antikorupcijos komisiją

Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius kreipėsi į Antikorupcijos komisiją dėl Savivaldybės įmonėje „Telšių butų ūkis“ pernai paskelbto konkurso direktoriaus pavaduotojo pareigoms užimti.

Alvydas Ivoncius

Tarybos nario mandatas atvėrė kelią į pareigas?
Tarybos nario kreipimęsi rašoma, kad, Adomui Domarkui tapus įmonės direktoriumi, buvo įsteigtas dar vienas pavaduotojo etatas, nors pavaduotoju dirbo buvęs direktorius Artūras Liauzginas. Priminsime, kad anuomet aiškinta neva esama daug darbų, A.Domarkas vienas pats visko aprėpti neįstengia, todėl reikia dviejų pavaduotojų. Pavaduotoju tapo Savivaldybės tarybos narys Tomas Lekavičius, kuris su savo uošviu Algirdu Žebrausku į Tarybą buvo išrinktas pagal visuomeninio komiteto „Mūsų Telšiai“ sąrašą. Abu jie anuomet priklausė Savivaldybės tarybos valdančiajai koalicijai. Pagal išsilavinimą T.Lekavičius — dizaineris, tačiau, matyt, A.Domarkui tokia patirtis neatrodė netinkama ūkine veikla užsiimančios įmonės direktoriaus pavaduotojo kompetencijai. A.Domarkas ne kartą gyrė T.Lekavičių.
Kai A.Liauzginas atsisakė pavaduotojo pareigų, kažkodėl joms užimti konkursas nebuvo skelbiamas. Priešingai — A.Domarkas pradėjo įrodinėti, kad visiškai užtenka vieno pavaduotojo. Anot A.Bacevičiaus, toks aiškinimas rodo, kad „dar vieno pavaduotojo etato įsteigimas buvo aiškiai perteklinis, etatas įsteigtas įdarbinti T.Lekevičiui“. Čia galima įžvelgti ir ką kita. O jei įmonės valdyba sumanys panaikinti vieną iš dviejų pavaduotojų etatų, tai gal pirmiausia T.Lekavičiaus? Paaiškėjo, kad T.Lekavičiui teko laikinai vadovauti įmonei, kai A.Domarkas atostogavo ar sirgo. O įmonės vadovo, nors ir laikino, pareigos galėjo prieštarauti Tarybos nario statusui, grėsė galimybė netekti mandato. „Telšių butų ūkyje“ pasielgta tikrai nestandartiškai: kartą T.Lekavičius vietoje A.Domarko, jam sergant ar atostogaujant, laikinai vadovauti įmonei atsisakė, todėl laikino direktoriaus ženkliuką teko įsisegti specialistui Mantui Karečkai. Vargiai tokie triukai būtų įmanomi privačioje bendrovėje. Sakykime, bendrovės direktoriui pavaduotojas pareiškia: nė velnio, kol atostogausi ar sirgsi, vietoje tavęs įmonei nevadovausiu. Kaip manote, per kiek laiko toks pavaduotojas būtų atleistas iš darbo?
„Kalvotojai Žemaitijai“ apie tai paskelbus, matyt, kažkas su kažkuo kalbėjosi, nes mums A.Domarkas jau pareiškė: neva jam nereikalingas vietoje jo laikinai įmonei negalintis vadovauti pavaduotojas. T.Lekavičius pareiškė esą atsisakys pavaduotojo pareigų, bet ne Tarybos nario mandato. Taip ir padarė.

Prireikė „gamtininko“
Praėjusių metų spalio 13 dieną buvo paskelbtas konkursas dėl „Telšių butų ūkio“ direktoriaus pavaduotojo. Išsiaiškinome labai keistas aplinkybes ir apie jas paskelbėme straipsnį. Pasirodo, A.Domarkui kažkodėl prireikė pavaduotojo „gamtininko“ — turinčio gamtos mokslų srities išsilavinimą. Be to, reikėjo, kad naujasis pavaduotojas turėtų ne mažiau trejų metų patirtį energetikos sektoriuje ir atitinkamus kvalifikacijos pažymėjimus. Pasklido konkurso sąlygų pritaikymo vienam asmeniui kvapelis. Sužinojome, kad tokias sąlygas kaip tik atitinka „Telšių butų ūkyje“ dirbantis Mantas Karečka.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr.  25 (10436)

1 Komentaras

  1. Toks vsizda.kad tik baceviciui rupi. Visi kiti tyli. Bet gal klausima reiketu kitaip uzduoti. Jug savivaldybes imoneje vadovas turetu buti nepriekaistingos reputacijos,o sitas veikejas ir teismo nutarti turi, ir tyrimu buvo atliktu kur nustate kad kaltas, tik i teisma neperdave. Vis kazkokie skandalai, seseliai..Ar ne Katkus turetu rupintis reputacija? Kazkaip atrodo, kad musu savivalda kaip maskvos.

Komentarai nepriimami.