Telšiuose — Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje

Telšiuose lankėsi Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Brian Olley ir dvi ambasados darbuotojos — Politikos skyriaus atstovė Živilė Pilvelė ir Komunikacijos atstovė Liucina Mackialo.
Svečiai, lydimi Telšių rajono savivaldybės mero Kęstučio Gusarovo, Savivaldybės mero patarėjos Rugilės Kumžaitės, Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus Aplinkos ir civilinės saugos poskyrio vedėjos Kristinos Jankauskienės, atvyko į Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešąją biblioteką. Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Brian Olley, sveikindamas čia susirinkusius telšiškius, akcentavo, jog aplinkos apsauga ir klimato kaita reikalauja visų mūsų bendro susitelkimo. Ambasadorius taip pat minėjo, jog Lietuva ir Jungtinė Karalystė itin aktyviai padeda Rusijos užpultai Ukrainai.
Jungtinės Karalystės ambasada, bendradarbiaudama su Telšių rajono savivaldybe, pakvietė pasinaudoti išskirtine galimybe — pamatyti šių dienų ekologinius iššūkius nagrinėjančio britų gamtininko Davido Attenborough dokumentinį filmą „Ties riba. Mokslas ir mūsų planeta“. Filmas skirtas ypatingos svarbos tyrimams, kuriuos atlieka švedų mokslininkas Jonahas Rockstormas. Jau daugiau nei dešimt metų jis su kolegomis tyrinėja žmonių įtaką visoms svarbiausioms planetos sistemoms ir vertina ribas, kurias pasiekus, pokyčiai bus negrįžtami. Filmo siužete ryškiai atspindėta pozityvi nuostata, kad daugelis tų ribų dar neperžengtos, nors stovime ant kai kurių iš jų slenksčio. „Ties riba. Mokslas ir mūsų planeta“ ne tik nusako esamą padėtį, bet siūlo ir konkrečius sprendimus, kurie padėtų išlikti ir išsaugoti saugias ribas. Kritikų nuomone, šis filmas — vienas reikšmingiausių pastarojo meto filmų klimato kaitos tema. Jame nevienareikšmiškai interpretuojamas žmonijos poveikis planetai ir kartu pateikiamos aiškios gairės, kaip turėtume elgtis.
Mintis, kad savo aplinkoje mes visi turime būti ne stebėtojai, o patys aktyviai veikti ir daug ką perduoti jaunesniajai kartai, išsakė bibliotekos vadovė Vida Urnikienė, Savivaldybės administracijos ekologė Kristina Jankauskienė, Varnių regioninio parko direkcijos vyr. specialistas Linas Šedvilas. (Telšių r. sav. Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos inf.)