Slaugytojoms už pasiaukojamą darbą — padėkos raštai

Iš kairės: Regioninės Telšių ligoninės slaugytoja Jolanta Kadienė, saugos ir sveikatos specialistė Vida Jankauskienė, vyresnioji slaugytoja, Lietuvos slaugos specialistų organizacijos (LSSO) Telšių skyriaus VšĮ Regioninės Telšių ligoninės pirminės grupės pirmininkė Rita Šedleckienė.

Gegužės 12-ąją Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės salėje iš visos Lietuvos susirinkę slaugytojai, Lietuvos slaugos specialistų organizacijos (LSSO) nariai minėjo Tarptautinę slaugytojų dieną. Respublikinio renginio metu padėkos raštais apdovanotos labiausiai nusipelniusios slaugos specialistės, tarp kurių ir Regioninės Telšių ligoninės slaugytojos – Aldona Kaunienė ir Jolanta Kadienė.

Justina Lukošienė

Tyliosios ir darbščiosios bitelės
Regioninės Telšių ligoninės saugos ir sveikatos specialistė Vida Jankauskienė abi slaugytojas pavadino tyliomis ir darbščiomis bitelėmis, kurios visada puikiai atlieka savo darbą.
„Aldona Kaunienė sutiko eiti į „kovidinį“ skyrių ir jame, kaip mes pašmaikštaujame, atidirbo dvi kadencijas, o Jolanta Kadienė šiame skyriuje dirbo per antrąją pandemijos bangą, tačiau abi neišsigando ir pasiryžo susidurti su ta nežinomybe, kuri iš tikrųjų slėgė visus. Joms teko tiesiogiai dirbti su COVID-19 liga sergančiais pacientais, perprasti kitokią darbo specifiką. Galiu tik pasidžiaugti, jog mūsų gydymo įstaigoje dirba tokios paslaugios, mandagios, tolerantiškos ir profesionalios slaugytojos“,— džiaugėsi V.Jankauskienė.

Be baimės pasitiko ir įveikė dvi pandemijos bangas
Aldona Kaunienė, baigusi mokslus, pradėjo dirbti vienoje iš Vilniaus ligoninių. Trejus metus praleidusi Lietuvos sostinėje, slaugos specialistė 1990 metais grįžo į savo gimtąjį kraštą ir įsidarbino Regioninės Telšių ligoninės Naujagimių skyriuje, o vėliau perėjo į Vidaus ligų skyrių, kuriame darbuojasi iki šiol. „Pati esu iš Žemaitijos, vyras — iš Telšių, todėl ir sugalvojau čia atvykti dirbti. O ir savas kraštas visada traukė sugrįžti“,— sakė A. Kaunienė, kuri pacientus slaugo daugiau nei 30 metų.
Be jau minėtų skyrių, medikei per dvi pandemijos bangas teko dirbti ir COVID-19 skyriuje. „Kažkaip ramiai sureagavau, kad reikės dirbti „kovidiniame“ skyriuje. Net pati raminau kitus, kad nesijaudintų. Dirbau tiek su lengvesnės, tiek su sunkesnės būklės pacientais per pirmąją ir antrąją pandemijos bangas“,— teigė slaugytoja, įsitikinusi, jog jau yra gerai prisitaikiusi prie tokio darbo specifikos ir tikrai nepabijotų, jei vėl reikėtų slaugyti „kovidinius“ pacientus.
Pasiteiravus, kaip jautėsi gavusi apdovanojimą, A.Kaunienė atviravo, kad buvo kiek sutrikusi, nes to nesitikėjo. „Tiesiog dirbu mėgstamą darbą, už kurį nesitikiu jokių apdovanojimų. Net neįsivaizduoju, kad galėčiau dirbti kitokį darbą nei slaugytojos, ypač kai savo profesiniu keliu einu tiek metų“,— tvirtino slaugos specialistė.

Geriausias apdovanojimas — pacientų dėkingumas
Jolanta Kadienė slaugytojos darbui yra pasišventusi daugiau nei 23 metus. Per tiek laiko slaugos specialistei teko darbuotis Neurologijos, Psichiatrijos, COVID-19 skyriuose, o šiuo metu slaugo pacientus Chirurgijos skyriuje.
Per antrąją pandemijos bangą Regioninės Telšių ligoninės Psichiatrijos skyriaus patalpose įrengus COVID-19 padalinį, J.Kadienė nesvarstė keisti darbo vietos ir pasiliko jame dirbti. „Pagalvojau, kad vis tiek reikės kažkur dirbti, tad nebesiblaškiau ir pasilikau čia. Manęs tai tikrai nebaugino“,— sakė slaugytoja. Anot jos, „kovidinio“ skyriaus darbo kasdienybę labiausiai apsunkino speciali apranga, tačiau noras padėti slaugomiems pacientams buvo stipresnis už visus nepatogumus (daugiau: šortai).
Gautas apdovanojimas, kaip prisipažino slaugytoja, buvo staigmena, kuri maloniai nustebino, tačiau medikė stengiasi labai to nesureikšminti. „Darbe mane labiausiai motyvuoja pacientų dėkingumas. Taip pat labai džiaugiuosi nuostabiu kolektyvu, su kuriuo galima įveikti bet kokius iššūkius“,— kalbėjo J.Kadienė.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.