Tautodailininkui įsimintiniausios skulptūros, puošiančios Rokonių Šv.Kazimiero bažnyčią

Praną Dužinską pagerbė rajono vadovai, tautodailininkai ir artimieji.

Praėjusį pirmadienį Savivaldybės Baltojoje salėje pagerbtas žinomas Respublikoje tautodailininkas iš Tryškių, atšventęs savo 85-ąjį gimtadienį, Pranas Dužinskas.

Renginį pradėjusi, o vėliau nuoširdžiai sukaktuvininkui ranką spaudusi ir gėlėmis apdovanojusi Lietuvos tautodailininkų sąjungos Telšių skyriaus vadovė Sigita Dacienė pasidžiaugė, jog Pranas Dužinskas yra pelnęs visus įmanomus apdovanojimus, kuriais Lietuvoje įvertinami tautodailininkai.
Tituluotą sukaktuvininką pasveikino, linkėdami jam kūrybinės sėkmės bei sveikatos, rajono meras Kęstutis Gusarovas, vicemeras Mantas Serva, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Monika Domarkienė. Prie jų prisijungė Žemaičių kultūros draugijos pirmininkas Algirdas Žebrauskas, tautodailininkai ne tik iš Telšių, bet ir Mažeikių bei Plungės rajonų, sukaktuvininko artimieji.
Atsidėkodamas sveikintojams, tautodailininkas įteikė po autorinę knygą „Pranas Dužinskas. Biografija, išskaptuota medyje“.
Po pagerbimo pakalbintas sukaktuvininkas pastebėjo, jog per savo gyvenimą yra išdrožęs tūkstančius medžio darbų, kurie pasklido ne tik Lietuvoje, bet ir svečiose šalyse. Tačiau iš naujausių kūrinių jam didžiausią įspūdį paliko katalikų bažnyčioje, esančioje Rokonių kaime, Radviliškio rajone, Sidabravo Švč. Trejybės parapijos teritorijoje, išdrožtas altorius ir apie 10 šventiesiems skirtų skulptūrų.
Bažnyčia iškilo už privačias lėšas, jos fundatorius — Šeduvos miesto Garbės pilietis, ūkininkas Kazimieras Masilionis. Pasak „Aukso vainiko“ laureato P.Dužinsko, fundatorius jį pasirinko, išanalizavęs net 45 tautodailininkų darbus. („KŽ“ inf.)