Atimti iš Manto Servos vicemero pareigas padėjo savos frakcijos narė

Mantui Servai metų pabaiga buvo itin nesėkminga.

Rašėme, kad Savivaldybės tarybos opozicija įteikė merui reikalavimą surengti balsavimą dėl vicemero Manto Servos atleidimo. Regis, šis sumanymas turėjo žlugti, bet šios savaitės ketvirtadienį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje slaptame balsavime trylikos balsų persvara nutarta M.Servą atleisti iš mero pavaduotojo pareigų.
Primename, kad opozicija M.Servą kaltino tuo, jog jo pusbrolio statybos firma dažnai laimi Savivaldybės administracijos konkursus. Rašėme, kad vis dėlto teisybė kitokia – pati Savivaldybės administracija įtaria šią firmą neleistinais susitarimais su kitomis, kreipėsi į Konkurencijos tarybą. Manoma, kad M.Servos pusbrolio firma susitarė su dar dvejomis, kad konkursuose mažiausią kainą pasiūliusios atsisakytų pasirašyti sutartis ir laimėtoja liktų didžiausią kainą pasiūliusi firma.
M.Serva taip pat neapibrėžtai buvo kaltinamas dėl Biržuvėnų dvaro baldų, kurių dalis „iškeliavo“ į Seimo nario Valentino Bukausko biurą.
Savivaldybės tarybos valdančiąją koaliciją sudaro 13 narių, opozicijoje yra 12. Norint atleisti mero pavaduotoją, būtina surinkti daugiau nei pusę Savivaldybės tarybos narių.
Neaišku, ar opozicija rimtai tikėjosi pasiekti tai, ko nori, ar žinojo, kad M.Servą padės atleisti kas nors iš valdančiosios koalicijos. Bet būtent taip ir nutiko.
Valdančioji koalicija, įtardama, kad už M.Servos atleidimą gali balsuoti kas nors iš saviškių, griebėsi triuko – atsisakė dalyvauti balsavime. Tačiau trys valdančiosios koalicijos nariai priklausė balsavimo komisijai: socialdemokratas Remigijus Macas, Darbo partijos frakcijos narys Linas Šedvilas, konservatorių frakcijos narė Giedrė Nagienė. Pastaroji narystę partijoje yra sustabdžiusi.
Mūsų žiniomis, balsavime vis dėlto nusprendė dalyvauti G.Nagienė. Buvo išdalinta ne dvylika, kaip tikėjosi valdančioji koalicija, o trylika slapto balsavimo biuletenių. Už M.Servos atleidimą balsavo kaip tik trylika Tarybos narių. Tad menkas „detektyvas“ nesunkiai išnarpliojamas – už M.Servos atleidimą turėjo balsuoti ir G.Nagienė.
Pasak G.Nagienės, jos požiūriu, M.Serva prarado pasitikėjimą. Jai nepriimtinas koalicijos metodas ignoruoti balsavimą, todėl jame nutarė dalyvauti ir išreikšti savo valią bei požiūrį į M.Servos veiklą. („KŽ“ inf.)

1 Komentaras

  1. Konservai susipyko: vienas už kanapes, kitas už lgtb, trečias už Stambulą. Nesutarė dėl prioritetu

Komentarai nepriimami.