Šalia mūsų rajono dar liko „baltų varnų“

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl kyšininkavimo pareikšti Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriui Virgilijui Pozingiui. Taigi apie mūsų rajoną mažėja „baltų“ savivaldybių, kurių dėl korupcijos skandalų dar nepapurtė STT.

Alvydas Ivoncius

Kaimynus aplankė pareigūnai
Praėjusių metų pabaigoje STT pranešime rašoma, kad ikiteisminio tyrimo duomenimis, Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius galimai priėmė ne mažesnės kaip 47 tūkst. eurų vertės kyšius prekėmis ir paslaugomis iš statybų darbus atliekančių asmenų. Įtariama, kad minėtos prekės ir paslaugos buvo panaudotos įrengiant jo šeimos nariui priklausantį namą. Manoma, už kyšius V.Pozingis galėjo pasinaudoti savo, kaip Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus, tarnybiniais įgaliojimais, sudarant išskirtines sąlygas statybų bendrovėms dalyvauti ir laimėti savivaldybės vykdomus viešuosius pirkimus, sudaryti pirkimų sutartis ir jas įgyvendinti.
Administracijos direktorius ir abu privačių bendrovių vadovai praėjusių metų gruodžio 13 dieną buvo sulaikyti. Siekiant surinkti tyrimui reikšmingus duomenis, buvo atliktos kratos jų gyvenamosiose ir darbo vietose, Šilutės rajono savivaldybėje.

Įsivėlė ir telšiškiai
Ankstesniais metais korupcijos skandalai drebino Mažeikių rajono savivaldybę ir jos įmonę „Mažeikių vandenys“. Buvęs jos direktorius, keli darbuotojai nuteisti dėl kyšininkavimo ir kitokių nusikaltimų. Buvęs direktorius tapo ne vienos korupcijos bylos „herojumi“. Įdomu tai, kad šios bylos buvo susijusios su dviem telšiškiais verslininkais, kurie papirkinėjo „Mažeikių vandenų“ vadovą. Ir abu tie verslininkai nuteisti. Jų valdomos bendrovės sklandžiai laimėdavo ir Telšių rajono savivaldybės administracijos rengiamus konkursus.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr. 1)