Telšiuose remontuos pagrindines gatves

S.Daukanto gatvė bus remontuojama nuo sankryžos su Karaliaus Mindaugo gatve iki sankryžos prie „Maximos“.

Už kelerių metų Telšiai turės suremontuotas pagrindines magistralines Gedimino, Žemaitės, Karaliaus Mindaugo, S.Daukanto gatves. Praėjusiame posėdyje Savivaldybės taryba sutiko šias gatves perimti iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.

2022 metų lapkričio 30 dieną su Lietuvos automobilių kelių direkcija buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Pagal ją, Savivaldybė įsipareigojo perimti Telšių Gedimino, Žemaitės, Džiugo, Karaliaus Mindaugo gatves, kurios sutampa su valstybinės reikšmės krašto keliu Nr. 161.
Šia sutartimi Lietuvos automobilių kelių direkcija įsipareigojo apmokėti visas išlaidas, susijusias su techninio darbo projekto parengimu, ekspertizės atlikimu ir pačių rekonstrukcijos darbų atlikimu. Suremontuotos gatvės bus perduotos Savivaldybei. Tiesa, Žemaitės ir Džiugo gatvių bus remontuojamos tik tos dalys, kurios dabar sutampa su valstybinės reikšmės keliu Telšiai-Seda. Bus tvarkomi šaligatviai, apšvietimas, vandens tinklai, važiuojamoji dalis, sankryžos ir kita infrastruktūra. Prie viaduko numatoma įrengti žiedinę sankryžą. Numatoma, kad rekonstrukcija prasidės 2024 metais.
Lygiai taip pat Savivaldybės taryba sutiko perimti Karaliaus Mindaugo (iki viaduko) ir S.Daukanto gatves, dabar sutampančias su keliu Telšiai-Varniai-Laukuva. Šio ruožo rekonstrukcija prasidės 2025 metais. Rekonstrukcija bus atlikta už valstybės, ne Savivaldybės, pinigus.
Visų čia paminėtų gatvių dangos būklė yra prasta. Tačiau į rekonstrukciją neįtraukta Luokės gatvė, kuri irgi yra magistralinio kelio dalis. Šią dalį pagal sutartį Savivaldybė turės perimti. („KŽ“ inf.)

2 Komentarai

  1. ė viel kelis metus terliuoses kap so Respublikos gatve,vėsus tuos valdininkus katrėi priemė sotarti so tuom firmuom -lauk ėš valdziuos,geresnė pavyzdė nerek kap bova so Muziejaus g. Alyvų g. Paiemė, padarė ėr pasėšalėna,vo Respublikas g. ė Turgaus a pėnkmetė darbą ė dar nier pabaiguos….

  2. Kiek truko kulturkės remontas? Kiek dar truks Respublikos g. remontas? Ne tik remontų srityje Telšiai, lyginant su kaimynais, gyvybingi kaip pastipusi katė. Gera žinia, kad nebėr kelių įmonių, galėjusių mėgautis begaliniais remontais. Bloga žinia ta, kad valdžioje amžinai plūduriuoja tie patys subjektai. Taigi, tikėtina, niekas nesikeis – visomis pačiomis blogiausiomis prasmėmis.

Komentarai nepriimami.