Teismas atmetė Adomo Domarko ieškinį Algirdui Bacevičiui

Iš kairės: Savivaldybės įmonės „Telšių butų ūkis“ direktorius Adomas Domarkas, Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius.

Rugpjūčio mėnesį rašėme, kad „Telšių butų ūkio“ direktorius Adomas Domarkas nusprendė kreiptis į Telšių apylinkės teismą, kadangi Savivaldybės tarybos nario Algirdo Bacevičiaus skunde Antikorupcijos komisijai įžvelgė neva tikrovės neatitinkančius bei jo garbę ir orumą žeminančius duomenis. Šiemet, sausio mėnesį, Telšių apylinkės teismo Telšių rūmai atmetė A.Domarko ieškinį.

Alvydas Ivoncius

Įtarimų sukėlė konkurso sąlygos
Primename, kad A.Bacevičius kreipėsi į Antikorupcijos komisiją po to, kai „Kalvotojoje Žemaitijoje“ buvo paskelbtas straipsnis apie įtartiną konkursą „Telšių butų ūkio“ direktoriaus pavaduotojo pareigoms užimti.
Savivaldybės tarybos nariui Tomui Lekavičiui palikus „Telšių butų ūkio“ direktoriaus pavaduotojo pareigas, buvo surengtas konkursas. Jo pareigybės aprašyme buvo įrašyta, kad pretendentai privalo turėti aukštąjį gamtos mokslų išsilavinimą bei „Turėti ne mažiau nei 3 metų profesinio darbo patirtį energetikos sektoriuje ir turėti atitinkamus kvalifikacijos atestatus“.
Tikriausiai nedaug rastume žmonių, kurie atitiktų tokius kvalifikacinius reikalavimus. Jie vertė manyti, kad konkurso sąlygos pritaikytos konkrečiam asmeniui.
Ir štai vėliau paaiškėjo, kad konkursą laimėjo socialdemokratas Mantas Karečka, Vytauto Didžiojo universitete studijavęs ekologiją, vadinasi, yra „gamtininkas“. Be to, jis anksčiau dirbo Telšiuose veikiančioje šilumos energijos gamybos įmonėje „BIO zona“.
Pasidomėjome, kuo M.Karečka dirbo „BIO zonoje“. Pasirodo, operatoriumi, o liaudiškai tariant,— kūriku. Darbininku. Taigi po mandriai atrodančia logine-lingvistine konstrukcija „Turėti ne mažiau nei 3 metų profesinio darbo patirtį energetikos sektoriuje“ slypi kūriko darbo patirtis, kuri kažkodėl reikalinga „Telšių butų ūkio“ direktoriaus pavaduotojo kompetencijai. „Kalvotajai Žemaitijai“ M.Karečka teigė neprašęs į konkurso sąlygas įrašyti tokių kvalifikacinių reikalavimų. Esą jis turi ir „kvalifikacijos atestatus“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr.4)

 

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.