Šovė į Tomą Katkų, pataikė į… debesis

„Feisbukinio“ lygio „visuomenės veikėjai“, pamatę šią suvestinę, sukruto kaltinti Savivaldybės admininistracijos direktorių Tomą Katkų. Nesusivokę ar patingėję išsiaiškinti, kada pažeidimai padaryti, labai stipriai prašovė pro šalį.

Neseniai vietiniai „feisbukinio“ lygio „visuomenės veikėjai“ savo „Facebook“ paskyrose noriai ir uoliai pasidalijo statistikos žiniomis, kiek Centrinė projektų valdymo agentūra aptiko pažeidimų, Telšių rajono savivaldybei organizuojant viešuosius pirkimus. Ir, aišku, susidarė įspūdis, kad tie pažeidimai dar visai neseni. Tik štai per didelį uolumą viena tokia politikuojanti „feisbukinė“ paskyra ir kai kurie kiti „analitikai“, spjovę ant Tomo Katkaus, patys sau į nosis pataikė.

Alvydas Ivoncius

„Analitikams“ neužteko apdairios nuovokos
Pagal Centrinės projektų valdymo agentūros suvestinę, Telšių rajono savivaldybės administracija parengė 12 projektų, sudarė 128 pirkimų sutartis. Nustatyti 8 pažeidimai, kas sudaro 6 procentus nuo visų pirkimo sutarčių.
Suvestinėje nėra jokios informacijos, kada tie pažeidimai padaryti. Panašu, „analitikams“ neužteko nuovokos tuo pasidomėti, kas būtų leidę sužinoti ir „šlovinti“ kaltuosius.
Štai tokia vietinė linkusi politikuoti vienos partijos naudai „feisbukinė“ paskyra ėmė ir sutrimitavo: „Žiniasklaidoje pasirodė gana rimti pranešimai.
Centrinė projektų valdymo agentūra pateikė informaciją dėl PAŽEIDIMŲ savivaldybių viešuosiuose pirkimuose. Ir ką jūs manote, kas vieni iš lyderių? Taip, teisingai – Telšių rajono savivaldybė! Pažeidimų net 8! Kai pas kaimynus Plungėje jų tik 1. Kas vadovauja Telšių savivaldybės administracijai? Atsakymas – socialdemokratas T.Katkus. Ar komentarai čia dar reikalingi? Korupcija, galimai, aukščiausiame lygyje. Pone Katkau, kodėl naikinate rajoną? Atsakykite! Ar ne laikas po šios informacijos atsistatydinti pačiam?
Mieli, žmonės, nebalsuokite už tuos, kurie šiandien vadovauja Telšių rajono savivaldybei, neleiskime iš mūsų tyčiotis ir naikinti rajono!“
Kaip matote, šis emocionalus „feisbukinis“ pasipiktinimas ir raginimas buvo nukreipti į T.Katkų, nors jis dėl nustatytų pažeidimų niekuo dėtas.
Viename paskutiniųjų Savivaldybės tarybos posėdžių taipogi teirautasi dėl tų pažeidimų. T.Katkus atsakė, kad pažeidimai yra kelerių metų senumo, bet paprašyta Centrinės projektų valdymo agentūros išsamesnės informacijos.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr. 5)

1 Komentaras

  1. Tokias nesąmones gali tik „bukas” ir „tupas” (Algirdas B.) ar jam pritariantys rašinėti.

Komentarai nepriimami.