Ruošiame sienas dažymui: žingsniai

Nudažytos sienos gali suteikti namas kur kas daugiau jaukumo bei šilumos. Ne veltui daugelis žmonių renkasi dažymą vietoje kitų sienų padengimo būdų. Galiausiai, šiuo metu dažyti tikrai yra gana paprasta, svarbiausia yra geros kokybės priemonės ir žinojimas – kaip pasiekti norimą rezultatą.

Patikimos priemonės

Įsigyti dažymui bei paviršiaus paruošimui skirtas priemones siūlome „Bauen“ prekybos vietoje. Čia Jūs rasite viską, ko Jums reikia, tad patogu, kad nereikia ilgai ieškoti per kelias skirtingas prekybos vietas. Jeigu priemonės bus geros kokybės, tai yra tarsi minimi garantija, kad pats dažymo procesas bus taip pat greitas ir lengvas. Galime drąsiai sakyti, kad be geros kokybės priemonių viskas truks ne tik kur kas ilgiau, tačiau dažniausiai ir rezultatas netenkins poreikių. Svarbiausia yra atminti, kad inovacijos ne veltui taip intensyviai juda į priekį. Siūlome jas sekti ir Jums.

Senų medžiagų šalinimas

Prieš dažymą labai svarbu, kad senos medžiagos būtų tinkamai pašalinamos. Tai gali atrodyti rimtas darbas. taip ir bus, nebent naudosite, vėlgi, specialius medžiagas, kurios gali padėti Jums darbus atlikti kur kas greičiau ir paprasčiau. Tinkamai paruoštas paviršius yra būtinas.

Sienų plovimas

Ar reikia plauti sienas? Dažniausiai siūloma – taip. Tokiu atveju bus šalinami klijai bei kitų medžiagų likučiai, kurie gali trukdyti naujiems dažams sunkiai prilipti.

Sausinimas

Nusausinti yra būtina. Jokiu būdu negalima dažyti, kol sienos nebus visiškai sausos. Galima tai daryti su įranga arba galima paprasčiausiai palaukti. Tai jau priklauso nuo Jūsų kantrybės bei turimų laiko kaštų.

Gruntavimas

Šiais laikais niekas nedažo sienų prieš tai jų negruntavę. O jeigu bus tokių, kurie  tai daro – jie dažniausiai nusivilia rezultatu. Geriausia yra pirkti tokį gruntą, kuris dera kartu su perkamais dažais.

Dažymas

Galiausiai, belieka dažyti. Atsakingai rinkitės spalvas. Ne veltui šiuo metu gamintojų tiek daug. Renkantis reikia kuo daugiau dėmesio skirti smulkmenoms ir jau geriau investuoti kiek daugiau, tačiau būti ramiu dėl kokybės.

Visada geriau skirti daugiau laiko ir tuo pačiu investuoti į geresnės kokybės medžiagas, tačiau būti ramiu, kad kartą sutvarkytos sienos atrodys puikiai. Tai – nėra smulkmena. Juk tikrai yra kur kas geriau būti tokiuose namuose, kurie estetiškai patrauklūs, tinka Jums tokie, kokie yra.