Valdiški automobiliai — po padidinamuoju stiklu

Skambutis Redakcijai patvirtino, kad gyventojai jautriai reaguoja matydami valdiškus automobilius, jų nuomone, ne vietoje, pavyzdžiui, prie prekybos centrų.

Giedra Akavickienė

„Gal šventėms vaišes perka?“
2014 metų gruodžio 30 dienos rytą neprisistačiusi pilietė pranešė, jog Telšiuose, Plungės gatvėje, prie prekybos centro „Iki“, automobilių stovėjimo aikštelėje, stovi du automobiliai, pažymėti Telšių rajono savivaldybės administracijos ženklais.
„Pasidomėkite, ką valdininkai veikia prekybos centre, kad net dviem automobiliais atvyko. Gal šventėms vaišes perka?“— ironizavo telšiškė.
Nuvykus į vietą, informacija pasitvirtino — netoli prekybos centro įėjimo stovėjo mėlynos spalvos „Citroen“ markės automobilis ir raudonas „Ford“.
Pakalbinome atsitiktinai sutiktą buvusį merą Juozą Butkevičių. „Ką, Jūsų nuomone, veikia valdiškais automobiliais atvykę valdininkai?“— paklausėme politiko.
„Gali būti keletas variantų. Arba atvyko patikrinti kasininkių darbo, arba kažko pritrūko“,— atsakė humoro nestokojantis J.Butkevičius.

Lankė senoles ir mamas
Telšių rajono savivaldybėje sužinojome, jog „Citroen“ naudojasi Tryškių seniūnija, o „Ford“ — Ryškėnų seniūnija.
Susisiekus su Ryškėnų seniūnija, išgirdome, jog tarnybiniu automobiliu tuo metu naudojosi socialinio darbo organizatorė Danutė Lečkauskienė.
„Važiavome į Užgirių ir Rubežaičių kaimus lankyti garbingo amžiaus močiučių, jaunų mamų, kurios atvažiuoti į miestą neturi galimybės. Prieš atvažiuojant visada paskambinu ir paklausiu, gal ko reikia nupirkti. Senolė paprašė vaistų, turiu ir kasos čekius, jeigu reikia galiu parodyti“,— tvirtino D.Lečkauskienė.
Tad atvažiavusi į prekybos centrą socialinio darbo organizatorė D.Lečkauskienė apsilankė ne savo reikalais, o darbo. Užsukusi į vaistinę nupirko gudobelės lašų nuo širdies, arbatos nuo bronchito, dar nuo kosulio vaistų. Šie vaistai skirti senolei, gyvenančiai Užgirių kaime.
Pasak pašnekovės, socialinių darbuotojų prižiūrima jauna mama iš Rubežaičių kaimo gyvena vienkiemyje, neturi savo automobilio, tad darbuotojams tenka ne tik dešrą, batoną nuvežti, bet ir metukų neturinčiam vaikučiui sauskelnes.
Papasakojus, kad netoli Ryškėnų seniūnijos automobilio stovėjo Tryškių seniūnijos tarnybinė mašina, D.Lečkauskienė patikino prekybos centre užtrukusi gal 10 minučių ir kolegų nesutikusi.

Išsigrynino pinigus
Tryškių seniūnas Jonas Buivydas dėl Seniūnijos automobilio, užfiksuoto prie prekybos centro Telšiuose, paaiškino, kad tądien juo naudojosi ūkvedys, kuris į Telšius buvo išvykęs darbo reikalais — vežiojo sąskaitas.
„Plungės gatvėje darbuotojas lankėsi „Telšių butų ūkyje“, pakeliui sustojo toje pačioje Plungės gatvėje prie prekybos centro iš bankomato išsigryninti savo pinigų. Nematau nieko blogo, jeigu žmogus nenukrypdamas nuo maršruto trumpam sustojo susitvarkyti asmeninį reikalą“,— savo nuomonę išsakė seniūnas.
Sutikime, kad gal nelogiška ir nežmoniška atlikus tarnybinius reikalus grįžti iš Telšių į Tryškius, paskui persėsti į savo automobilį ir vėl važiuoti 30 kilometrų tik tam, kad iš bankomato išsiimtum pinigėlių.

Atsilupęs lipdukas nepuošia
Į repliką, kad atsilupęs Telšių savivaldybės ženklas automobilio nepuošia, Tryškių seniūnas J.Buivydas atsakė, kad prieš kelerius metus lipdukai nupirkti centralizuotai iš Telšių rajono savivaldybės lėšų ir priklijuoti Savivaldybės kieme.
„Reikės kažką galvoti, gal naują lipduką pirkti iš Seniūnijos lėšų“,—  ėmė svarstyti seniūnas.