Kas teisus: viešnia iš Kauno ar medikai?

Neseniai su Regioninės Telšių ligoninės neva kai kurių medikų neetišku elgesiu ir galimu neblaivumu susidūrė buvusi telšiškė Laura Adomavičienė. Ji raštu kreipėsi į žurnalistus, o gydymo įstaigoje panorusiai situaciją išsiaiškinti Redakcijos  korespondentei pagrasinta teismu.
Donata Kazlauskienė

Nemandagus gydytojas?
„Gyvename Kaune, savaitgalį atvykome aplankyti giminaičių. Naktį vyras prabudo nuo stipraus skausmo pilvo srityje. Išgėrus vaistų, skausmas tik stiprėjo. Nusprendėme nelaukti ir vykti į Regioninės Telšių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių. Pasitiko budinti bendrosios praktikos slaugytoja. Pasakėme, kas nutiko, laukėme apie 30 minučių. Niekas per tą laiką net nebuvo priėjęs. Po to slaugytoja pasakė, kad reikia daryti kraujo tyrimą. Paklausėme, ar gydytojas neateis apžiūrėti?“— pasakojimą pradėjo L.Adomavičienė.
Pašnekovė prisiminė slaugytojos skambutį: „Daktare, atvyko jaunuolis, skundžiasi stipriu pilvo skausmu. Kaip aš galiu apžiūrėti, juk Jūs daktaras?! Nu, daktare, ateikit apžiūrėti“. Anot ponios Lauros, iš pokalbio galėjai suprasti, kad slaugytoja nejaukiai jautėsi skambindama gydytojui ir jį trukdydama.
„Dar palaukus kokias 7-10 minučių, pamatėme ateinantį vidaus ligų gydytoją Aleksandrą Bytautą. Rankos sukištos į kišenes ir pirmi bei vieninteliai žodžiai pasakyti mano vyrui stovint prieš jį apžiūros kabinete buvo: „Nu ir…?“ Vyras pasakojo pats, kur jam skauda, ką valgė ir ko atvažiavo čia“,— nemalonų gydytojo elgesį prisiminė L.Adomavičienė.
Anot jos, medikas, nieko nepasakęs išėjo iš kabineto. „Apžiūra, jeigu taip ją galima pavadinti, truko daugiausiai minutę“,— sakė kaunietė.

Daugiau skaitykite „Kalvotoji Žemaitija“ Nr.22