Nuvilnijo 60 Telšių muzikos mokyklos akordų

Telšių Žemaitės dramos teatre paminėta 60-oji Telšių muzikos mokyklos sukaktis. Pasirodė geriausi mokyklos mokiniai, laureatai, jiems talkino mokytojai. „Tebūnie šventė su didžiąja muzika!“— renginį pradėjo vedėja Liubovė Surblienė.

Donata Kazlauskienė

Koncerte pasirodė Violetos Udelcovienės vadovaujamas merginų choras. Jis — rajono ir respublikinių dainų švenčių dalyvis, pernai chorų festivalyje Šiauliuose pelnęs aukso apdovanojimą, ne sykį apdovanotas kituose konkursuose. Merginos gieda per šv. Mišias Viešvėnų bažnyčioje ir Telšių Šv. Antano Paduviečio katedroje. Taip pat numerį atliko ir mokytojos vadovaujamas merginų ansamblis.
Renginyje smuikais griežė mažieji (5-9 metų) Gediminos Paulikaitės ir Algirdos Viskačkienės auklėtiniai, jiems akompanavo Vilma Jokubaitienė.
L.Surblienė pasidžiaugė, kad buvę auklėtiniai atveda savo vaikus, anūkus mokytis muzikos mokykloje. „Tai — pats geriausias įvertinimas“,— sakė ji. Numerį atliko muzikos mokytojos Daivos Kleivaitės-Hirzel dukra Klaudija. Nors mergaitė dar tik žengia pirmuosius žingsnius profesionaliosios muzikos link, ji — jau ne vieno konkurso nugalėtoja ir laureatė. K.Hirzel mokytoja — Raimonda Kasparavičiūtė.
Šventę papuošė Zinos Šimkuvienės ir Elenos Domarkienės mažųjų chorai. Duetu fortepijonu skambino Giedrė Staponkutė ir Kamilė Kumšlytytė, kurios apdovanotos už geriausią šiuolaikinės pjesės atlikimą (mok. Diana Liudvinskienė).
Minint muzikos mokyklos sukaktį, prisimintas ilgiausiai išdirbęs direktorius Adomas Šulcas. Švietimo įstaigoje jis dirbo 35 metus, o jai vadovavo — 26-erius. L.Surblienė negailėjo šiltų žodžių ir kitiems, didelį indėlį atidavusiems mokytojams. Pagerbti ir Amžinybėn išėję pedagogai. Pastaruosius 20 metų mokyklai vadovauja direktorius Antanas Kontautas ir Regina Stonkuvienė.
Žiūrovų dėmesį prikaustė fortepijonu skambinusi Raminta Šukytė. Ji atliko Ferenso Listo kūrinį „Bohemiškoji rapsodija“. R.Šukytė — ne tik puiki pedagogė, bet ir Tarptautinio forumo-konkurso Suomijoje „XXI amžiaus menas“ III vietos laureatė. Neseniai jai už tai įteiktas LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo raštas.
Koncerte pasirodė maždaug 220 muzikos mokyklos auklėtinių: Lukas Varpučianskis (mok. Darius Jurgutis), Gabrielė Puplauskaitė (mok. Edita Gurskienė), Kotryna Beržinytė ir Edvinas Kazlauskas (mok. V.Jokubaitienė), Gvidas Anužis (mok. Robertas Surblys), saksofonais grojo Martynas Žilius, Karolis Mikalauskas, smuikininkų ansamblis, grupė „Čili“ (Gvidas Anužis, Haroldas Vaičkus, Lukas Varpučianskis, Martynas Žilius, Rokas Taurinskas ir Lukas Leonavičius), akordeonistų ansamblis (vad. R.Šukytė) ir pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. R.Surblys).
Po koncerto Telšių muzikos mokyklos direktorius ir mokytojai sulaukė gausybės sveikinimų, išgirdo mero Vytauto Kleivos pažadą, kad netrukus mokykla turės savo namus — Telšiuose iškils menų mokyklos pastatas.

Nuotraukoje: Šventę vedusi L.Surblienė (kairėje) ir mokyklai 20 metų vadovaujantys direktorius Antanas Kontautas su pavaduotoja Regina Stonkuviene.