Baigėsi „Europos šalių maratonas 2015“

Gegužės 7-ąją Telšių miesto viešosiose erdvėse įvyko Europos dienos paminėjimo renginiai, kurie vainikavo balandžio-gegužės mėnesiais įvykusį „Europos šalių maratoną 2015“. Jame dalyvavo keturios Telšių rajono mokyklos bei dvi bibliotekos.

Simona Damanskytė

Ragino domėtis Europos Sąjungos šalimis
Pagrindinis maratono tikslas — skatinti Telšių miesto ir rajono bendruomenės narius domėtis Europos Sąjungos šalimis, jų politinėmis, švietimo sistemomis, kultūra, istorija, geografija, papročiais, kalbomis ir kt.
Baigiamasis renginys Telšių viešosiose erdvėse įvyko gegužės 7-ąją — Europos dienos paminėjimo metu. Luokės gimnazija  šią dieną paminėjo savo miestelyje.
Žemaitės gimnazija pristatė Vokietiją, Vincento Borisevičiaus gimnazija — Suomiją, o „Kranto“ pagrindinė mokykla  — Škotiją. Luokės gimnazija supažindino su Austrija ir Lenkija. Ne tik  gimnazijose įvyko įvairūs renginiai, taip pat ir keliose bibliotekose  pastatyti informaciniai stendai.
Telšių „Europe Direct“ informacijos centro organizuojamame „Europos šalių maratone 2015“ dalyvavo ir Tryškių biblioteka, kuri renginiui ruošėsi kartu su Tryškių Lazdynų Pelėdos vidurinės mokyklos moksleiviais ir mokytojomis. Jie pristatyti pasirinko Jungtinę Karalystę.

Mieste — finaliniai renginiai
Renginį Turgaus aikštėje suorganizavo trys bendruomenės grupės: Žemaitės gimnazija, NVO Vokiečių kalbos ir kultūros draugų klubas bei kavinė „Senamiestis“. Taip pat prisijungė ir vokiškus automobilius demonstravo žemaičių BMW klubo nariai.
Renginio metu buvo galima paragauti bulvių salotų, vokiško pyrago ir kitų tradicinių patiekalų, susipažinti su Vokietija interaktyviai bei paklausyti šios šalies muzikos, vėliau „Senamiesčio“ kavinėje — paskanauti įvairių valgių iš vokiškos virtuvės.
Visą mėnesį mokyklose ir bibliotekose buvo informuojama apie įvairias Europos šalis.
„Europos šalių maratono“ baigiamajame renginyje gegužės 7-ąją įvyko maratono dalyvių pagerbimas kavinėje „Senamiestis“. Vėliau surengtas žaidimas „Telšiai veža“ bei „Protų kautynės Telšiuose“. Dalyviai ir miesto bendruomenė labiau supažindinti su Europos valstybėmis, sužinojo apie jų kultūrą, muziką, papročius, vaišinosi tradiciniais valgiais, žaidė įvairius žaidimus, dalyvavo viktorinose, išmoko naujų frazių, žodžių bei paminėjo Europos dieną — tarptautinę šventę, kuri Europos Sąjungoje švenčiama gegužės 9-ąją.

Nuotraukoje: Žemaitės gimnazijos moksleiviai kartu su NVO Vokiečių kalbos  ir kultūros draugų klubu pristatė Vokietiją.