A.Jonušo sodyboje — gintaro dirbinių paroda „Draugams“

Ne tik Lietuvoje, bet ir plačiai pasaulyje žinomas juvelyras, menininkas, Telšių miesto garbės pilietis Alfredas Jonušas visus meno mylėtojus kviečia į savo sodybą artimiau susipažinti su jo kūriniais, aplankyti „Draugams“ skirtą parodą, eksponuojamą jo žemaičių-kinų-japonų sodyboje-muziejuje (Muziejaus g. 88, Telšiai).

Giedra Akavickienė

Paklausus, kodėl retrospektyvinė gintaro dirbinių paroda pavadinta „Draugams“, A.Jonušas patikslino, kad tai paroda Lietuvos ir užsienio draugams. Skaičius taip pat simbolinis — tai 25-oji juvelyro paroda. Komunikabilus menininkas iš Telšių sėkmingai bendradarbiauja ir palaiko glaudžius ryšius su draugais iš Kinijos, Japonijos, Austrijos, Norvegijos, JAV, Latvijos.
Parodoje išvysite originalius netikėtus meno kūrinius iš gintaro. Naujausias A.Jonušo darbas „Tiroliečių muzika“, Žemaičių kunigaikščiui Vykintui skirti gintariniai galvos apdangalai, skeptras ir valdovo rutulys, gintarinė Varnių Šv. Aleksandro bažnyčia, segės, suvenyrai, papuošalai, japonų vėduoklė su gintaro ir mamuto kaulo detalėmis…
Jaunesni parodos dalyviai susidomėję apžiūri gintarinių rūbelių ir basučių kolekciją, kuri specialiai buvo ruošta Rio de Žaneiro karnavalui Brazilijoje.
Be gintaro menininkas savo darbams naudoja brangias medžiagas: mamuto kaulą, sidabrą, melchiorą.
Jau 46-erius metus aktyviai įvairiose parodose dalyvaujantis menininkas iš Telšių žinomas pasaulyje, o jo darbai plačiai išsibarstę.
2005 metais A.Jonušas tapo Telšių miesto garbės piliečiu. Menininkas apdovanotas Prezidentės Dalios Grybauskaitės ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ sidabro medaliu. „Pasaulio Gintaro Kelias“ renginio metu buvo nominuotas „Gintarinei vėtrungei“.
Tačiau, kaip sakoma, geriau vieną kartą pamatyti negu šimtą kartų išgirsti. Visi meno mylėtojai kviečiami apsilankyti gintaro dirbinių parodoje „Draugams“. Susidomėjusieji dėl vizito kreipkitės tel. 8~674 19308. Paroda veiks iki gegužės 31 d.