Paminėta Baltijos kelio sukaktis

Rugpjūčio 23–ioji visoms trims Baltijos šalims, Lietuvai ir Telšiams ypač įsimintina data. Tądien minima Juodojo kaspino ir Baltijos kelio diena. Kaip ir kasmet, reikšmingiems įvykiams paminėti organizuojami renginiai, telšiškiai aplanko paminklinį akmenį, esantį 17 kilometre greta „Via Baltica“ kelio.
Ankstyvą rytą Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas kartu su sąjūdiečiais — buvusiu Telšių rajono meru ir žinomu politiku Antanu Algimantu Lauraičiu bei Sausio 13-osios brolijos nariu Leonu Martinkumi — aplankė Baltijos keliui atminti pastatytą paminklą, padėjo gėlių, uždegė žvakę. „Kasmet čia atvykstame ir pasidžiaugiame tuo, ką turime šiandien — laisvę. Visi prisiminėme, kokia ta diena buvo ypatinga ir emociškai stipri. Džiaugsmo ašaras keitė graudulys, garsias kalbas — dainos“,— kalbėjo P.Kuizinas.
A.Lauraitis papasakojo, kaip tądien jau nuo ankstyvo ryto su kolegomis statė paminklą ir atsakingai ruošėsi vakarui, tam svarbiam momentui — daugybės žmonių rankų susikibimui ir paminklo šventinimui. „Prieš 28–erius metus namo neskubėjo nė vienas, visi norėjosi pasidžiaugti ta darna, vienybe ir trijų šalių bendruomeniškumu“,— sakė aktyvus Sąjūdžio veikėjas.
Grįžus į Telšius, rajono vadovas dalyvavo Juodojo kaspino ir Baltijos kelio dienos minėjime Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Ši diena ypatinga ir tuo, kad prabėgo lygiai 78 metai nuo tada, kai Antrojo pasaulinio karo išvakarėse Rytų Europą pasidalijo Vokietija ir SSRS.  Telšių Mažojoje bažnytėlėje Jo Ekscelencija Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ kartu su kitais kunigais laikė šv. Mišias. J.Boruta savo pamoksle ne tik priminė istorinius momentus, bet ir atskleidė atleidimo bei tikėjimo galią. „Jei anuomet būtų laikytasi Evangelijos, šiandien galbūt mums net netektų minėti šių datų“,— kalbėjo vyskupas.
Po šv. Mišių aukos Lietuvos Respublikos himną sugiedojo telšiškiai Gintaras Vaitkaitis ir Silvija Steckytė. Duetui pritarė visa bendruomenė, tvirtai susikibusi rankomis. Žodį tarė Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. Rajono vadovas kvietė apsižvalgyti ir pamatyti aplink supantį gėrį bei grožį. P.Kuizinas pasidalijo prieš keletą dienų konferencijoje Ignalinoje išgirsta mintimi, kad šiandien Lietuva geriausiai gyvena per tūkstantį metų. Rajono vadovas ragino patikėti, jog šiandien šalis klesti, yra gyva ir stipri, tereikia visiems kartu susivienyti ir stengtis dėl savo krašto.
Minėjimą režisavo ir vedė Telšių kultūros centro režisierė Agnė Jakavičiutė, poeziją skaitė kraštietė kino ir teatro aktorė Valda Bičkutė. Susirinkusiuosius iki širdies gelmių sužavėjo aktorės deklamuojamos eilės. V.Bičkutė atviravo, kad ypatingai jaudinasi, džiaugėsi kartu su telšiškiais galėdama būti tokią ypatingą ir svarbią dieną. Po meninės kompozicijos rajono vadovas V.Bičkutei įteikė gėlių. Renginyje skambėjo patriotinės dainos, kurias atliko S.Steckytė. (Telšių rajono savivaldybės inf.)

Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas kartu su sąjūdiečiais — buvusiu Telšių rajono meru ir žinomu politiku Antanu Algimantu Lauraičiu bei Sausio 13-osios brolijos nariu Leonu Martinkumi — aplankė Baltijos keliui atminti telšiškių pastatytą paminklą, padėjo gėlių, uždegė žvakę.