Dėl ko „marškinius draskosi“ UAB „Žemaitijos energija“?

Kuriozas: besipiktinanti didelėmis Telšiuose šildymo kainomis bendrovė prašė… padidinti šilumos gamybos kainą!

Reaguodama į mano straipsnį „Pagaliau miesto šilumos ūkyje prasidėjo reali konkurencija“, UAB „Žemaitijos energija“ kažkodėl ne mūsų, o kolegų laikraštyje paskelbė tekstą intriguojančiu pavadinimu „Melaginga informacija apie nepriklausomus šilumos gamintojus Telšiuose: plaunamas interesų grupių munduras“.

Straipsnyje, kuris sukėlė „Žemaitijos energijos“ reakciją, rašiau apie tai, kad Telšiuose pagaliau realiai prasidėjo konkurencija šilumos ūkyje. Taip pat buvo apžvelgta ir dabar besiklostanti šiame ūkyje situacija, kadangi Savivaldybė ieško varianto: pačiai perimti ar vėl išnuomoti?

Alvydas Ivoncius

Kainą sumažino vos cento dalimi
Kolegų laikraštyje „Žemaitijos energija“ piktinasi neva „Kalvotojoje Žemaitijoje“ juodinami nepriklausomi šilumos gamintojai, nors nieko „juodo“ neparašyta. Pagrindinė mano straipsnio informacija yra ta, kad lapkričio mėnesio šilumos energijos pirkimo aukcione dalyvavo du gamintojai: UAB „Litesko“ filialas „Telšių šiluma“ ir „Žemaitijos energija“. Aukcione nustatytos sąnaudos, kurių negalėjo viršyti nė vienas dalyvis, buvo 2,60 cento už kilovatvalandę. 2160 megavatvalandžių šilumos energijos gaminti „Litesko“ filialas „Telšių šiluma“ aukcione laimėjo, pasiūlydama 1,79 cento už vieną kilovatvalandę. „Telšių šilumos“ biokuro katilas tiek ir tegali pagaminti šilumos energijos. Aukcione „Žemaitijos energija“ pateikė 2,59 cento kainą už vieną kilovatvalandę. Taigi 2160 megavatvalandžių kiekiui „Žemaitijos energija“ aukcione nelaimėjo.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 92 (10004)

2 Komentarai

  1. niekam nepatinka tiesa, kuri užkerta kelia pinigų plėšimui. Šaunuolis žurnlistas , kad parašo tiesą ir nebijo nieko. Iš vis ,, Kalvotoji Žemaitija,, , labai įdomius ir aktualius straipsnius rašo. Nepasiduokit spaudimui, laikykitės ir sekmės.

Komentarai nepriimami.