Savivaldybės administracija: išvirė cepelinus, bet pamiršo patiekti valgytojams

Už stotelės, iki kurios nevažiavo autobusai, ir apsisukimo aikštelės įrengimą Savivaldybės administracija planavo išleisti 105 tūkst. eurų, sumokėjo 93 tūkst. eurų.

Telšių rajono savivaldybės administracija garsėja įtartinomis statybomis: „auksiniai stogai“, tvoros, kelio asfaltavimas į turtuolių sodybas, brangus Džiuginėnų dvaro ledainės remontas ir panašūs reikalai „Kalvotojoje Žemaitijoje“ ne kartą aprašyti. O dabar turime dar vieną įtartiną objektą — autobusų stotelę Saulėtekio gatvėje.

Alvydas Ivoncius

Duomenis pradėjo slėpti
Ta stotelė jau spėjo pagarsėti „Facebook“ platybėse. Pagarsės ir plačiau, kadangi stotele susidomėjo TV3 laida „Prieš srovę“. Laidos žurnalistai, beje, apie stotelę nuomonės klausė Tarybos nario Algirdo Bacevičiaus ir Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus Statybos poskyrio vedėjo Adomo Žvirzdino. Filmavimo dieną žurnalistai negalėjo rasti nei mero, nei Savivaldybės administracijos vadovų, kadangi šie buvo išvykę.
Stotelė kainavo 93 tūkst. eurų, įrengta pernai. Ar galėjo ir ar turėjo tiek kainuoti, patikrinti galėtų nebent statybų ekspertai, jei į juos kreiptųsi teisėsaugos pareigūnai. 2015 metais, kai aprašėme Civilinės metrikacijos pastato stogo remonto aplinkybes, prasidėjo sąmatų slėpimas. Rangovai dokumentuose pradėjo įrašyti, kad sąmatos konfidencialios. Suprantama kodėl: „Kalvotoji Žemaitija“ ar kas nors kitas gali kreiptis į specialistus, kad paskaičiuotų, ar šių sąmatų kainos pagrįstos. Negavo sąmatos ir A.Bacevičius: jam taipogi pranešta, kad šis dokumentas yra konfidencialus.
Tačiau kartais nutinka taip, kad kas nors apsižioplina: minėtos autobusų stotelės įkainotos veiklos sąrašas buvo paskelbtas viešai.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 7 (10219)

6 Komentarai

  1. Nesuprantu kaip samatos gali buti konfidencialios jug cia valdiski objaktai tai reiskias kokia noriu tokia suma i samata irasau vistiek niekas nematys kazkoks briedas ir merui tas tinka niekas nepakontroliuos

  2. Visos didžiausios niekšybės slepiamos po konfidencialumais. po senatimis.Dabar visokiausių projektų lėšos ne uždirbamos, o įsisavinamos. Tuos įsisavintojus matome, jie veikia kaip laukiniai barbarai: jų pasamdyti kumečiai pjauna sveikiausius medžius, didina betono dykvietes,teršia aplinką, taip bėgdami nuo pikto skurdo.

  3. Šįvakar televizijos laidoje „Prieš srovę“ visa „didybe“ pasirodė Telšių savivaldybė. Surado vieną klouną, kuris šypsodamas dėliojo nesąmones – vieną ant kitos. Žurnalistė klausė, kodėl dedas tokie dalykai, bet išgirdo absurdą. Girdėjot – viskas puiku, gerai.

  4. Klounas ne klounas, bet likusi Telšių dalis, kurie yra ne klounai, pasislėpę tyli. Telšiuos šeimininkauja keli žminės, o visi ausis sugliaudę tylit. Toks vaizdas, kad tik vienam žmogui rūpi.

  5. Kai bus sekantys rinkimai į tarybą ,bukit žmonės protingi ir balsuokite už tuos kurie rūpinasi mūsų rajonu,

Komentarai nepriimami.