Steigia naujus etatus, o žmonėms didina būsto nuomos kainas

Nuo viaduko aiškiai matomas šis dviejų aukštų medinis namas. Pasiturintys žmonės tokiuose negyvena.

Mums skambina pasipiktinę telšiškiai, kad labai padidinta Savivaldybei priklausančio gyvenamojo būsto nuomos kaina. Dalis gyventojų savo laiku neprivatizavo butų ar to dėl įvairių priežasčių negalėjo padaryti. Tokie butai liko Savivaldybės nuosavybė. Jais rūpinasi Savivaldybės įmonė „Telšių butų ūkis“.

Alvydas Ivoncius

Koeficientą padidino daugiau kaip keturis kartus
Šios įmonės prašymu, vasario mėnesį buvo priimtas Savivaldybės tarybos sprendimas, kuriuo būsto nuomos koeficientas nuo 1,2 padidintas iki 6. Todėl būstą iš Savivaldybės nuomojantys gyventojai gavo tokias sąskaitas, kurios juos šokiravo.
Vasario mėnesį įvykusiame Tarybos posėdyje Vietos ūkio ir ekologijos komiteto pirmininkas Algirdas Žebrauskas sakė, kad padidinti kainą pageidavo „Telšių butų ūkio“ valdyba. Jai vadovauja Telšių seniūnas, socialdemokratas Česlovas Ubartas.
Už drastišką kainos padidinimą buvo ir meras Kęstutis Gusarovas. Be to, jis siūlė taikyti patį didžiausią „Telšių butų ūkio“ taikomą koeficientą — šešis. Vadinasi, būsto nuoma pabrango daugiau kaip keturis kartus.
Tarybos narys Algirdas Bacevičius piktinosi dėl tokio staigaus kainos kėlimo. Jo manymu, iš Savivaldybės butus nuomojasi neturtingi žmonės. Kažkas dėl to bandė jam paprieštarauti, tačiau A.Bacevičius paklausė, o kas iš Tarybos narių iš Savivaldybės nuomojasi butus? Turtingesni apskritai gyvena ne butuose, o savo namuose. Pasak A.Bacevičiaus, Taryba, pakeldama kainas, apiplėš žmones ir dėl to bus kalta.
A.Bacevičius siūlė kasmet kainą didinti vienu koeficientu, kad žmonės galėtų apsispręsti, ar nuomotis būstą iš Savivaldybės, ar rinktis kitokią išeitį.
Taryba nusprendė didesnę kainą taikyti nuo balandžio 1 dienos. Liberalei Jolantai Rupeikienei toks terminas atrodė per trumpas. Jos manymu, didesnę kainą reikėtų taikyti anksčiausiai nuo birželio 1 dienos. Tačiau Tarybos valdančioji dauguma jos prašymo taip pat neišgirdo. Darbo partijos narys Rimantas Adomaitis aiškino esą net ir padidinus būsto nuomos kainą, ji nebus tokia, kaip rinkoje. Jam antrino tvarkietis Kęstutis Trečiokas. Jo teigimu, žmonės nepelnytai daugybę metų naudojasi lengvata — pigia nuoma. K.Trečioko įsitikinimu, didelis kainos pakėlimas yra „logiškas ir ekonomiškai pagrįstas“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 42 (10254)

 

 

5 Komentarai

  1. Pirmiausia inventorizuokite kas tuose butuose gyvena. Yra ir labai nepasiturinčių yra ir parazitų nuo senų laikų. Kadangi įkalė visiems vienodai, pasimato valdininkų nesugebėjimas orientuotis aplinkoje.

  2. Baisu,kad skriaudžia taip žmones,nes kurie turi pinigų,savivaldybės būstuose negyvena,o nusiperka savo,labai nusivyliau mūsų valdžia

  3. ai ce vesks normale,pris keliuolika metu isude puora konteineriu i pasake rusiousi siuklis mokiesi pigeu ,akurac ket bmeta gavau dviguba didesni saskaita uz siuksliu isvezema nes rusiouju anas

  4. gyvename bute su pelėsiais, žiemą būna labai šalta. niekas neįvertino buto būklės nuoma iškarto parėjo 150 eurų.paskolų neduoda nusipirkti savo o ir nuoma labai didelė, kaip gyventi šeimos su vaikais ir kaip išmokėti mokesčius bei nuomą ?tikiuosi butų ūkio direktorius yra sotus ir ramiai miega nes jis inicijavo staigų nuomos kėlimą o taryba pritarė.

  5. Uz tad Telsiu gelbetojas Tomas Lekavicius gavo gerai apmokama darba. O mes vargsai sumokesim kiek paprasys

Komentarai nepriimami.