Dėl keršto Tarybos nariui Savivaldybėje nutekinti asmens duomenys

Neretai, kai norime gauti informacijos, Savivaldybės administracija, jos neteikdama, prisidengia asmens duomenų apsauga ar dar kuriomis nors priežastimis. Bet kartais atsiranda paslaugių valdininkų, kurie ima ir nutekina kokią nors informaciją, tiesa, siekdami ne skaidrumo, o keršto.

Alvydas Ivoncius

Kažkas pasistengė perduoti informaciją
Rašėme, kad Savivaldybės administracijos direktorių Imantą Motiejūną Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino nusižengus Viešų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymui. Į komisiją kreipėsi Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius. Tačiau prieš tai ir Redakcijai buvo pranešta, kad I.Motiejūnas vertino savo žmonos, „Ateities“ progimnazijos direktorės, darbą. Tokiu būdu jis, anot Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, neišvengė interesų konflikto. Tuo metu visų švietimo įstaigų vadovų vertinimo dokumentai buvo paskelbti Savivaldybės svetainėje.
Bet, kaip sakoma, taip užkišti, kad nepastebėjome, kol paslaugus pilietis nepranešė, jog nėra į svetainę įkeltas I.Motiejūno žmonos darbo vertinimas. Esą neįkeltas todėl, kad savo sutuoktinės darbą įvertino pats I.Motiejūnas.
Tas paslaugus pilietis, suprantama, ne šiaip koks rajono gyventojas, o gerai žinantis Savivaldybės institucinę sąrangą, švietimo reikalus. Kreipėmės į mero patarėją Danutę Mažeikienę ir paprašėme atsiųsti dokumentą. Operatyviai ne tik atsiuntė, bet ir įkėlė į Savivaldybės svetainę: šiuo atveju išeities išsisukti, nuslėpti informaciją nebuvo. Ši situacija rodo, kad nuo visuomenės I.Motiejūno žmonos darbo vertinimą norėta nuslėpti, bet yla išlindo iš maišo. Bet, kaip sakoma, taip užkišti, kad nepastebėjome, kol paslaugus pilietis nepranešė, jog nėra į svetainę įkeltas I.Motiejūno žmonos darbo vertinimas. Esą neįkeltas todėl, kad savo sutuoktinės darbą įvertino pats I.Motiejūnas.
Tas paslaugus pilietis, suprantama, ne šiaip koks rajono gyventojas, o gerai žinantis Savivaldybės institucinę sąrangą, švietimo reikalus. Kreipėmės į mero patarėją Danutę Mažeikienę ir paprašėme atsiųsti dokumentą. Operatyviai ne tik atsiuntė, bet ir įkėlė į Savivaldybės svetainę: šiuo atveju išeities išsisukti, nuslėpti informaciją nebuvo. Ši situacija rodo, kad nuo visuomenės I.Motiejūno žmonos darbo vertinimą norėta nuslėpti, bet yla išlindo iš maišo.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 59 (10271)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.