Aktuali informacija apie koronavirusą ir vakcinaciją Telšių rajone

* Remiantis 2021-02-26 duomenimis, Telšių rajone paskiepyti 1766 asmenys, iš jų 948 paskiepyti dviejomis vakcinos dozėmis. Šie asmenys — tai medicinos, vaistinių, slaugos, globos ir socialinių, švietimo įstaigų darbuotojai bei minėtose įstaigose gyvenantys žmonės.
* Trečią vasario mėnesio savaitę buvo paskiepyti pavieniai iš pirmųjų prioritetinių grupių likę asmenys (negalėję dėl ligos ar nepareiškę noro vakcinuotis) ir švietimo įstaigų darbuotojai, priklausantys prioritetinei grupei.
* Šiuo metu vakcinuojami 80 m. ir vyresnio amžiaus grupės asmenys, po jų vakcinuojami bus 75-79 m. ir taip iki 65 m. amžiaus (imtinai).
* Pradedamas organizuoti vakcinavimo procesas daugumoje asmens sveikatos priežiūros įstaigų. Asmeniui, priklausančiam tuo metu nurodytai prioritetinei grupei, bus sudaroma galimybė pasiskiepyti ten, kur dirba jo šeimos gydytojas.
* Tolimesnėje perspektyvoje vakcinacijai numatyti: asmenys, vykdantys gyvybiškai svarbias valstybės ir visuomenės funkcijas, kontaktuojantys su kitais asmenimis, išskyrus atliekančius funkcijas bendrosiose veiklos srityse (veiklos planavimas, finansų valdymas, informacinių technologijų valdymas, personalo valdymas, viešieji pirkimai, teisė, dokumentų valdymas, turto valdymas, viešieji ryšiai, tarptautiniai ryšiai, vidaus auditas, korupcijos prevencija).
* Norime priminti, kad neįgalieji ir senyvo amžiaus asmenys vakcinuotis gali nuvykti pasinaudodami Telšių neįgaliųjų ir neįgaliųjų pensininkų draugijos teikiama pavėžėjimo paslauga. Dėl šios paslaugos suteikimo prašome kreiptis šiais kontaktais, tel. +370 618 75824.
Pavėžėjimo kaina Telšių mieste — 1 Eur, pavėžėjimas iš priemiestinių vietovių — 2 Eur. 1 km kaina klientui, naudojantis paslauga iš tolimesnių Telšių rajono vietovių — 10 ct. Socialinis taksi veiklą vykdo pagal galiojančias viešajam transportui saugos taisykles: apsaugos priemonių dėvėjimas, reguliariai atliekamas transporto valymas ir dezinfekcija.
Asmenims, kuriems yra teikiamos socialinės paslaugos (pagalba į namus, dienos socialinė globa ir t.t.), nemokamą pavėžėjimo paslaugą organizuoja Telšių socialinių paslaugų centras. Dėl šios paslaugos suteikimo prašome kreiptis šiais kontaktais, tel. +370 612 28740.

Kviečiame užpildyti anketą dėl vakcinacijos poreikio
Kreipiamės į valstybinių ir privačių įmonių atstovus su prašymu užpildyti anketą dėl vakcinacijos poreikio. Anketa reikalinga, siekiant užtikrinti teisingą skiepų dozių poreikio vertinimą. Apklausos formą galite rasti Telšių rajono savivaldybės interneto tinklapyje ir socialiniame tinkle „Facebook“: Telšių rajono savivaldybė. Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis el.p. silvija.martinkute@telsiai.lt
Telšių mobilusis COVID-19 tyrimų punktas
Pagal laipsniško taikomų karantino režimo ribojimų keitimo planą ir leidus tam tikrą veiklą nuo vasario 15 d., Telšių rajono savivaldybė ragina darbuotojus pasinaudoti galimybe atlikti nemokamą COVID-19 testą, prieš grįžtant prie paslaugų teikimo.
Registruotis tyrimui gali: prekybos, grožio ir sporto paslaugų specialistai, taip pat įmonių darbuotojai, tiesiogiai dirbantys su klientais.
Profilaktinį testo tyrimą galite atlikti Telšių mobiliajame punkte. Registracija trumpuoju numeriu 1808. Telšių mobiliojo punkto adresas: Kalno g. 21, Telšiuose.

INFORMACIJA APIE KORONOVIRUSĄ RAJONE
Sveikatos priežiūros įstaigos
Vasario 26 d. fiksuotais epidemiologiniais duomenimis, VšĮ Regioninėje Telšių ligoninėje COVID-19 liga serga 1 darbuotojas ir 21 pacientas. VšĮ Varnių PSPC palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje COVID-19 liga serga 3 darbuotojai ir 1 pacientas.

Socialinės įstaigos
Vasario 26 d. fiksuotais epidemiologiniais duomenimis, naujų susirgimų atvejų — nenustatyta.

SVARBIAUSI KONTAKTAI:
Telšių rajono savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovės tel. +370 611 07033.
Telšių rajono savivaldybės socialinės pagalbos koordinatoriaus tel. +370 686 62931.
Telšių rajono savivaldybės gydytojos tel. +370 665 44670.
Telšių mobiliojo punkto koordinatoriaus tel. +370 611 22138.
Nacionalinės visuomenės sveikatos centro (konsultacijos saviizoliacijos klausimais, turėjus kontaktą su užsikrėtusiuoju) tel. +370 526 49676.
Sveikatos linkėdama —
Telšių rajono savivaldybė