Kurioziniai Savivaldybės turto valdymo ypatumai

Įstaigoms, visuomeninėms organizacijoms Savivaldybei priklausančias patalpas gali suteikti ar leisti nuomoti tik Savivaldybės taryba. Neseniai triukšmauta dėl to, kad Vaikų globos namuose patalpos buvo suteiktos sunkiosios atletikos klubui „Gintarinė saulė“, dėl to net į Šiaulių apygardos prokuratūrą kreiptasi. Tačiau tai nėra vienintelis atvejis, kai patalpos kam nors buvo suteikiamos pažeidžiant tvarką.

Alvydas Ivoncius

Apskundė prokuratūrai
Šiaulių apygardos prokuratūra skundą, kurį parašė, tikėtina, kas nors iš vietinių „valstiečių“, dėl patalpų suteikimo „Gintarinei saulei“ perdavė nagrinėti Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybai, tačiau toji jokio kriminalo neįžvelgė.
Patalpos buvo suteiktos visuomeninei organizacijai, nesiekiančiai jokios finansinės naudos, o klubo treneris Zigmontas Šimkus ugdo sunkiaatlečius visuomeniniais pagrindais. Žinoma, pirmiausia sprendimą turėjo priimti Savivaldybės taryba, o tik paskui buvo galima leisti sportininkams naudotis patalpomis. Taigi tai nustatytos tvarkos pažeidimas, o ne kokia nors nusikalstama veikla. Juo labiau, kad sunkiosios atletikos klubas kitų patalpų neturėjo, o ruoštis varžyboms reikėjo. Vis dėlto viename Savivaldybės tarybos posėdžių patalpų suteikimu sunkiaatlečiams piktinosi „valstiečiai“.

Valdininkai neišmano savo darbo?
„Kalvotoji Žemaitija“ gavo duomenų, kad tai nėra vienintelis atvejis, kai patalpos buvo suteiktos pažeidžiant nustatytą tvarką. Štai dar 2020 metų lapkričio 11 dieną Lietuvos samariečių bendrijos Telšių skyrius paprašė leisti teikti akredituotą socialinę priežiūrą — įsteigti „Kranto“ progimnazijoje vaikų dienos centrą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 42 (10354)