Kaip vadovo alga — nėra „auksinė“, kaip gydytojo — rajone išskirtinė

Rašėme, kad Varnių pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojo alga buvo daugiau nei šeši tūkstančiai eurų per mėnesį. Nors ir klausiamas, vyr. gydytojas Alfredas Maželis nepateikė išsamesnės informacijos apie savo atlyginimą. Tačiau į merą kreipėsi Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius ir paprašė pateikti detalią informaciją apie A.Maželio atlyginimą.
Alvydas Ivoncius

A.Maželis — ypatingas gydytojas?
K.Gusarovo atsakyme A.Bacevičiui smulkiai aiškinama, kaip paskaičiuojama Varnių pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojo alga, kokiais teisės aktais remiamasi. Taigi nuo šių metų gegužės 1 dienos A.Maželiui nustatyta pastovioji mėnesinė darbo užmokesčio dalis — 2 tūkst. 670 eurų. Plius dar 20 procentų dydžio priedas — 534 eurai. Taigi bendra pastoviosios ir kintamosios atlyginimo dalių mėnesinė suma — 3 tūkst. 204 eurai.
A.Maželiui leista puse etato dirbti gydytoju. O štai čia jau įdomu. Pasirodo, jo, kaip gydytojo, etatas vertas net 3 tūkst. 204 eurų per mėnesį, o už pusę etato Varnių pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas gauna 1 tūkst. 602 eurus. Iš viso A.Maželiui mokama 4 tūkst. 806 eurai per mėnesį. Be to, dar gauna priedus už darbą naktimis, švenčių dienomis. Gauna ir „kovidinį“ bei dar kažkokius priedus, kurių K.Gusarovas A.Bacevičiui įvardinti nesiteikė. Kaip ir nesiteikė pateikti tų priedų sumų.
K.Gusarovo atsakyme pateikti duomenys apie pernykščius atlyginimus Varnių pirminės sveikatos priežiūros centre. Taigi gydytojų vidutinis atlyginimas buvo 2 tūkst. 682 eurai. Tačiau A.Maželio, kaip gydytojo, atlyginimas kažkodėl yra 3 tūkst. 204 eurai, o už pusę etato jis gauna, kaip minėta, 1 tūkst. 602 eurus. Peršasi išvada, kad, kaip gydytojas, Varnių pirminės sveikatos priežiūros centre A.Maželis kažkodėl yra svarbesnis už kitus gydytojus. Beje, visose rajono gydymo ir sveikatos priežiūros įstaigose gydytojų vidutiniai atlyginimai nėra tokie įspūdingi, kaip A.Maželio.

K.Gusarovo rašte esama nutylėjimų
Beje, K.Gusarovas kažkodėl neanalizavo paprasto dalyko: ar A.Maželio, kaip vadovo ir gydytojo, darbo laikai sutampa? Jei taip, tai susiduriame su dvigubu mokėjimu už tas pačias darbo valandas. Tačiau tokie dalykai valdiškose įstaigose labai plačiai paplitę.
Anksčiau rašėme, kad sausio mėnesį A.Maželio atlyginimas buvo per 6 tūkst. eurų. K.Gusarovo pateikti duomenys lyg ir neleidžia pasiekti šios sumos, tačiau atkreipkime dėmesį į tai, kad nutylėtos sumos už darbą naktimis, švenčių dienomis, „kovidinis“ ir kitokie priedai.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 44 (10356)