Pasiūlymai „valstiečiams“ dėl skundų prokurorams ir kitiems pareigūnams

Šiaulių apygardos prokuratūra mūsų rajono „valstiečių“ pastangomis turi darbo. Rašėme, kad dar Imantui Motiejūnui vadovaujant Savivaldybės administracijai, buvo kreiptasi į pareigūnus dėl to, kad neva per daug išmokėta pinigų nedaug uždirbantiems Telšių socialinių paslaugų centro socialiniams darbuotojams. Šiemet „valstiečiai“ kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą todėl, kad neva galimai nepagrįstai pinigai mokami sunkiai sergančiai moteriai.

Alvydas Ivoncius

Treneriui teko aiškintis pareigūnams
Primename, kad skundą dėl sergančios socialinės darbuotojos pasirašė Savivaldybės tarybos „valstiečių“ frakcija. Šį skundą sunku suvokti: kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą dėl to, kad ilgai „biuletenyje“ yra sunkiai sergantis žmogus, įtarinėti, kad jis anksčiau nedirbo, kad kažkas juo naudojasi pinigams gauti. Aišku, prokuratūra nematė reikalo pradėti ikiteisminio tyrimo.
Dar vienas skundas nuskriejo į Šiaulių apygardos prokuratūrą ir į Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybą dėl to, kad sunkiosios atletikos klubui „Gintarinė saulė“ buvo suteiktos patalpos Vaikų globos namuose. Tiesa, patalpos suteiktos be Savivaldybės tarybos leidimo, kuris buvo privalomas.
Rašėme, kad sunkiosios atletikos klubas „Gintarinė saulė“ buvo įsikūręs „Ateities“ progimnazijos rūsyje, apverktinose patalpose. Klubo treneris Zigmontas Šimkus pernai kreipėsi į tuometį Savivaldybės administracijos direktorių Imantą Motiejūną. Tačiau išgirdo netikėtą paraginimą kreiptis į… Ivoncių, tarsi žurnalistas suteikinėtų patalpas. Z.Šimkus tokį I.Motiejūno akibrokštą įvertino kaip tyčiojimąsi. O I.Motiejūnas į mūsų klausimą dėl savo poelgio nė nesiteikė atsakyti.
Kai I.Motiejūnas buvo atstatydintas, praėjusių metų rudenį „Gintarinei saulei“ patalpos buvo suteiktos Vaikų globos namų pusrūsyje. Vis tik prieš tai reikėjo Tarybos sprendimo. O šiemet buvo pateiktas skundas Šiaulių apygardos prokuratūrai. Neva suteikiant patalpas „Gintarinei saulei“, gal pakenkta Savivaldybei. Prokuratūra skundą perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai.
Z.Šimkus šį skundą sieja su rajono „valstiečiais“, mat viename Tarybos posėdyje dėl patalpų suteikimo „privačiam klubui“ piktinosi I.Motiejūnas.
Vargiai toks pažeidimas vertas baudžiamosios atsakomybės, juo labiau čia sunku įžiūrėti kokią nors korupciją. Z.Šimkus vaikus ir jaunuolius treniruoja visuomeniniais pagrindais. Kai klubas turėjo palikti patalpas, treniruočių reikmenys buvo nugabenti į Z.Šimkaus sodybą. Treneris neatlyžo ir toliau prašė patalpų, kol jas gavo. Tai kur čia nusikaltimas: kad suteiktos, pažeidžiant tvarką, patalpos vaikams ir jaunuoliams sportuoti? Mūsų žiniomis, Specialiųjų tyrimų tarnyba dėl šio skundo nematė reikalo pradėti ikiteisminio tyrimo.

Priežastis pirmam skundui
Be abejo, galime pasiūlyti rajono „valstiečiams“ priežasčių, dėl kurių vertėtų kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą. Pavyzdžiui, Savivaldybės tarybos nario Algirdo Žebrausko žento Tomo Lekavičiaus įdarbinimas Savivaldybės įmonėje „Telšių butų ūkis“. Primename, kad kažkodėl buvo įsteigtas dar vienas pavaduotojo etatas. Iki naujo etato įsteigimo įmonės direktoriaus pavaduotoju dirbo Artūras Liauzginas. Įsteigus naują etatą, pavaduotoju tapo Savivaldybės tarybos narys T.Lekavičius, kartu su savo uošviu A.Žebrausku priklausantis Tarybos narių grupei, kuri liko be valdžios, sugriuvus ankstesnei valdančiajai koalicijai. Kai A.Liauzginas paliko pavaduotojo pareigas, įmonės direktorius Adomas Domarkas viešai pareiškė esą užtenka ir vieno pavaduotojo. Tai kodėl buvo steigiamas dar vienas etatas, jei užteko vieno pavaduotojo? Tuo metu Savivaldybės administracijai vadovavo I.Motiejūnas, o jo pavaduotoju dirbo Almantas Lukavičius.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 45 (10357)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.