Savivaldybės administracija bando įdiegti naują tradiciją

Respublikos gatvės rekonstrukcija, kaip ir ankstesniais metais, stringa.

Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus nusprendė rengti susitikimus su Savivaldybės tarybos nariais ir pranešti jiems, kaip vykdomi svarbiausi darbai, atsakyti į klausimus. Tokios Savivaldybės administracijos vadovų bendravimo su Taryba praktikos anksčiau nebuvo.

Alvydas Ivoncius

Vairuodamas žvalgėsi į kompiuterį
Retas kuris Savivaldybės tarybos narys stengiasi išsamiau domėtis Savivaldybės reikalais, o Savivaldybės administracija anksčiau nesistengdavo teikti Tarybos nariams informacijos. O kam, jei toji informacija nedaugeliui rūpi?
Neseniai įvykusiame Savivaldybės administracijos vadovų T.Katkaus, Rimanto Adomaičio ir kai kurių specialistų susitikime, surengtame nuotoliniu būdu, dalyvavo nedaug Tarybos narių: apie dešimt iš dvidešimt penkių. Dalyvauti susitikime prisijungė ir Almantas Lukavičius. Tai nustebino Algirdą Bacevičių, kadangi A.Lukavičius nei Savivaldybės administracijos darbuotojas, nei Tarybos narys.
A.Bacevičius mero klausė, koks šio susitikimo „formatas“, kas jame gali dalyvauti. Kęstutis Gusarovas atsakė, kad Tarybos nariai ir kandidatai į Tarybos narius. O A.Lukavičius, Martynui Gedvilui nusprendus atsisakyti mandato, vėl taps Tarybos nariu. A.Bacevičius ironizavo, kad galėtų dalyvauti ir jo mama, nes ir ji gal „kandidatė į Tarybos narius“.
Socialdemokratas Kazys Lečkauskas nusprendė dalyvavimą susitikime pratęsti važiuodamas automobiliu. Vairuodamas jis žvalgėsi į keleivio sėdynėje padėtą kompiuterį. Regis, tai nėra saugu vairuojant. O A.Bacevičius pareiškė, kad toks K.Lečkausko poelgis negarbingas.

Gaus 450 tūkst. eurų
T.Katkus pranešė, kad Savivaldybės administracija nori Tarybos nariams pateikti informaciją dėl Muziejaus, Alyvų, Respublikos gatvių, Kultūros centro rekonstrukcijų, Menų mokyklos statybos, stadiono apšvietimo.
Kadangi Tarybos posėdyje Algirdas Žebrauskas teiravosi, kodėl ant vadinamojo Lipskio kalno prie ligoninės buvo parduoti keli sklypai, informaciją pateikė Architektūros skyriaus vedėja Indrė Žutautienė.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 50 (10362)

2 Komentarai

  1. Lečkauskas jau senyvas žmogelis, o vairuodamas su kompu dirba…matomai jau jam nedaeis niekada, kad tai gali sukelti pavojų kitiems..tokiems tik baudos už vairavimą nesaugiai

  2. Domina ir kaip vyksta darbai stadione. Kada planuojama toliau tęsti pradėtus darbus. Kada bus galima jau juo naudotis.

Komentarai nepriimami.