Patvirtino mokestį. Kas nutylėta?

Vadinamoji Telšių arena, oficialiai — dengta krepšinio aikštelė, naudojama keleri metai. Nors čia vyko ir krepšinio treniruotės, ir varžybos, regis, viskas buvo daroma neteisėtai dėl paprastos priežasties — arena, kaip statybos objektas, nebuvo priduota.

Arena leista naudotis privačiam krepšinio klubui. Jokio nuomos mokesčio klubas nemokėjo. Savivaldybės administracija teisinosi paradoksaliai: nuomos mokesčio nebuvo galima imti, kadangi arena nepriduota. O leisti naudotis nebaigtu statyti pastatu buvo galima? Pasirodo, su viešąja įstaiga „Telšių krepšinio centras“ dėl naudojimosi arena net sutartis nebuvo sudaryta. Vadinasi, nebuvo ir atsakingo juridinio asmens, jei bus sugadintos, pavyzdžiui, durys ar inventorius. Krepšininkai iš žiūrovų už varžybų stebėjimą ėmė pinigus, o visos arenos išlaikymo išlaidos griuvo Savivaldybei, kitaip sakant, — visiems rajono gyventojams.
Tik birželio mėnesį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje nutarta patvirtinti naudojimosi arena įkainius. Tarybos narys Petras Kuizinas pareiškė, kad pirma reikėjo parengti naudojimosi arena aprašą, kuriame būtų numatyta, ar kam nors suteikiamos lengvatos, kam gali būti naudojama arena. Šiai nuomonei pritarė ir Kęstutis Trečiokas. Algirdas Bacevičius klausė, ar už naudojimąsi arena mokės privatus krepšinio klubas, ar mokėti turės vien kiti. Patikinta, kad kol kas niekam jokių išimčių nebus, o aprašą ketinama pateikti tvirtinti rugpjūčio mėnesį įvyksiančiame Savivaldybės tarybos posėdyje.
Minėta, arena naudojosi krepšininkai, nieko už tai nemokėdami, bet gaudami pinigus iš varžybų žiūrovų. O štai, pasirodo, arenos išlaikymas rajonui nepigiai kainavo. Tarybos sprendimo aiškinamajame rašte rašoma, kad arenos aptarnaujančio personalo darbo užmokesčio išlaidos sudarė 35 tūkst. 171 eurą. Bendros pastato eksploatacinės išlaidos vandeniui, dujoms, elektrai, pastato apsaugai, atliekų tvarkymui ir interneto paslaugoms sudarė 10 tūkst. eurų.
Tarybos posėdyje nekilo diskusijų, kodėl anksčiau arena buvo leista naudotis be sutarties, be nuomos mokesčio. Net leista naudotis pastatu, kurio dar nebuvo priėmusi valstybinė komisija. („KŽ“ inf.)