Žemaičių tandemas surėmė pečius turizmo ir europietiškumo plėtrai

EUROPE DIRECT Telšiai vadovė Auksė Valackonienė ir naujasis viešosios įstaigos Žemaitijos turizmo informacijos centro direktorius Egidijus Vaškelevičius pakvietė rajono žiniasklaidos atstovus į spaudos konferenciją, kurioje aptarta šių įstaigų šiandienos darbai ir tolimesnės veiklos perspektyvos. Abu vadovai nestokojo entuziazmo, todėl tikėtina, kad jų tandemas pagyvins ir turizmo, ir europietiškumo plėtrą Telšių krašte.

Algirdas Dačkevičius

Turizmas Telšių krašte turi būti visokeriopai patrauklus
Žemaitijos turizmo informacijos centro direktorius Egidijus Vaškelevičius, birželį laimėjęs konkursą šioms pareigoms užimti, 2010 metais baigė kultūros vadybos studijas, o šiemet Klaipėdos universitete įgijo rekreacijos ir turizmo vadybos magistro laipsnį. Jis taip pat nuolat gilina įgytas žinias įvairiuose seminaruose.
Plungėje gyvenantis E.Vaškelevičius pastebėjo, jog Telšiai jam gerai pažįstamas miestas — čia ir mokytasi, ir dirbta, todėl sunkumų nei dėl kelionių į darbą, nei bendravimo su vietos inteligentija bei verslininkais nėra.
Nors pastarieji metai dėl pandemijos turizmo sektoriui buvo kritiniai, šis sektorius pamažu atsigauna — per dieną Žemaitijos turizmo informacijos centre vidutiniškai apsilanko apie 150 lankytojų bei miesto svečių. Gali būti, kad šiemet Telšius bei jų kraštą aplankys apie 38 tūkst. turistų.
Direktoriaus planuose — kokybiška įstaigos veikla, ypatingą dėmesį skiriant turizmo turiniui, rinkodaros priemonėms, informacine veikla didinant Telšių rajono atvykstamojo ir vietinio turizmo srautus bei į turizmo paslaugų teikėjų ratą įtraukiant aktyvius ir naujus iššūkius priimančius rajono verslininkus.
Naujasis direktorius nesieja Turizmo centro veiklos tik su informacijos teikimu ir suvenyrų prekyba. Jis drauge su savo komanda sieks pritraukti keliautoją į Telšių kraštą. Ir ne vienai dienai, o su nakvyne — bent parai. Nauda keleriopa — laimi kelionės įspūdžiais praturtėjęs žmogus ir vietos verslas. Būtent tam reikalingi įvairūs projektai, kurie ne tik viliotų turistus, bet apjungtų krašte esamas vietoves, taip pat įtrauktų vietines bendruomenes, menininkus bei visuomenininkus. O svarbiausia — skleisti ne tik Lietuvai, bet ir kitoms šalims gerą žiną apie svetingą ir įdomų Telšių kraštą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 58 (10370)