Antikorupcijos komisija bando pervirti seniai išvirtą, ataušusią košę

Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisija pagal Algirdo Bacevičiaus pareiškimą, vaizdžiai kalbant, bandė pervirti jau užšalusią košę: nagrinėjo, ar nebūta kokių nors korupcijos požymių Telšių socialinių paslaugų centro direktorės Rasos Gustienės veiksmuose.

Alvydas Ivoncius

Neva neteisėtai išmokėti pinigai
Rašėme, kad, Savivaldybės administracijai vadovaujant Imantui Motiejūnui, Savivaldybės administracijos Centralizuotas vidaus audito skyrius atliko patikrinimą Telšių socialinių paslaugų centre. Audito išvadoje rašyta, kad nepagrįstai mokėtos kai kuriems socialiniams darbuotojams priemokos ir premijos, neva per brangiai kainavo tarnybinių automobilių remontas. Net buvo kreiptasi į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, kuri jokių baudžiamojo pobūdžio veikų neįžvelgė. Savivaldybės administracija nenurimo, skundė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, bet vėlgi gavo Šiaulių apygardos prokuratūros nutarimą, kad tyrimas nutrauktas pagrįstai.
Savivaldybės administracija aiškino, kad socialiniams darbuotojams, beje, kurių atlyginimai yra mažiausi tarp Savivaldybės įstaigų, neteisėtai išmokėta per 48 tūkst. eurų. Mat, neva iš specialiosios dotacijos buvo mokama už pavadavimą ir tiems, kurių darbas nesusijęs su socialinės rizikos šeimomis. R.Gustienė pareigūnams aiškino, kad buvo mokama tokiems darbuotojams, bet tik tuomet, kai jie pavadavo dirbančius su socialinės rizikos šeimomis.
Taigi tiek Savivaldybės administracijos Vidaus audito skyriaus ataskaitoje, tiek pareigūnų nutarimuose kalbama apie dotacijos lėšų panaudojimo teisėtumą, o ne apie kokias nors vagystes. Pinigus žmonės gavo už darbą, pavaduodami atostogaujančius ar sergančius. Savivaldybės administracija, vadovaujama I.Motiejūno, pareigūnams skundėsi, kad daliai tų darbuotojų neteisėtai išmokėtos ir premijos.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 74 (10386)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.