„Dėsnis“: žmonių — mažėja, šaligatviai — platėja

Muziejaus gatvėje važiuojamoji dalis bus siauroka, o štai šaligatviai ir „žalios juostos“ stebins pločiu.

Prieš keletą metų telšiškius juokino ir piktino „lėktuvėlių nusileidimo takas“ Sedos gatvėje. Joje dalis važiuojamosios dalies buvo palikta… niekam. Neva dėl eismo saugumo. Užtat labai susiaurėjo transportui skirtos eismo juostos. Dabar paskambinęs telšiškis piktinosi esą susiaurinta rekonstruojama Muziejaus gatvė.

Iš tikrųjų, baigus rekonstrukciją, važiuojamoji gatvės dalis nebus plati. Anot telšiškio, kas nutiks žiemą, jei daug prisnigs? Sniego juk neišveža, palieka palei šaligatvius. Tai kaip prasilenks automobiliai? Telšiškis pasiūlė atkreipti dėmesį į šaligatvių plotį. „Kas Telšiuose darosi? Žmonių — mažėja, šaligatviai — platėja“,— retoriškai klausė telšiškis.
Vienoje gatvės pusėje matome pakankamai platų šaligatvį, o kitoje — dar ir juostą žolynams bei itin platų šaligatvį. Dėl tokių projektinių sprendinių gatvės važiuojamoji dalis susiaurėjusi.
Šią vasarą kilo tryškiečių pasipiktinimas, kai buvo susiaurintos rekonstruojamos miestelio gatvės. Žmonės klausė: kaip prasilenks žemės ūkio technika? Regis, tiesti plačius šaligatvius, susiaurinant važiuojamąsias gatvių dalis, dabar tapo labai madinga.
Tryškiuose, rekonstruojant kai kurias gatves, projektuotojai nekreipė dėmesio į individualiuose namuose gyvenančius žmones. Vietomis gatvės danga atsidūrė gerokai žemiau nei namų sklypai. Statybininkai iškasė, palikdami stačius skardžius, todėl gyventojai negalėjo įvažiuoti į savo sklypus.
Pasirodo, toks darbų „stilius“ būdingas ir Telšiuose. Anksčiau rašėme, kad statybininkai buvo palikę skardį ties įvažiavimo į daugiabučio namo Respublikos gatvėje kiemą. Ir gyventojams teko „eiti kryžiaus kelius“, kad padėtis pasikeistų.
O štai paskambinusi Mažosios Kalno gatvės gyventoja klausė: kaip jai patekti į savo namo kiemą? Mat dalis šios gatvės iškasta, namas ir jo kiemas tarsi „pakibo“ virš remontuojamos gatvės atkarpos. Moteris piktinosi, kad jai sunku iš kiemo išeiti, o įvažiuoti iš viso neįmanoma. („KŽ“ inf.)