Išskirtinis įvykis rajono istorijoje — iš Imanto Motiejūno priteisti pinigai žalai atlyginti

Imantui Motiejūnui atsirūgo jo neteisėtas sprendimas atleisti darbuotoją.

Žmonės piktindavosi esą Lietuvoje klesti nebaudžiamumas dėl valdininkų ir politikų sprendimų, kam nors sukeliančių žalą. Deja, tokia tendencija tebėra vyraujanti, tačiau anaiptol ne absoliuti. Praėjusią savaitę Regionų apygardos administracinio teismo Šiaulių rūmai priteisė Imanto Motiejūno pinigų sumą žalai, padarytai Savivaldybės administracijai, atlyginti. Regis, tai išskirtinis atvejis rajono istorijoje, nes nedažnai ir Lietuvoje iš valdininkų priteisiami pinigai žalai atlyginti.

Alvydas Ivoncius

Neteisėtai atleido darbuotoją
Rašėme, kad I.Motiejūnas 2020 metų balandžio 30 dienos įsakymu atleido darbuotoją N., neva pasibaigus darbo sutarties terminui. N. su tokiu I.Motiejūno sprendimu nesutiko ir kreipėsi į Valstybinės darbo inspekcijos Telšių ginčų komisiją. Komisija prašymą patenkino ir I.Motiejūno įsakymą dėl moters atleidimo panaikino.
Nesutikdama su komisijos sprendimu, I.Motiejūno vadovaujama Savivaldybės administracija 2020 metų liepos mėnesį Telšių apylinkės teismo Telšių rūmams pateikė ieškinį, kuriuo prašė komisijos sprendimą atmesti.
Tačiau I.Motiejūno liūdesiui, Telšių teismas pripažino, kad N. buvo atleista neteisėtai. Skųsdama Darbo ginčų komisijos sprendimą, I.Motiejūno vadovaujama administracija vien patyrė didesnių nuostolių: Telšių apylinkės teismo Telšių rūmai įpareigojo Savivaldybės administraciją N. sumokėti 300 eurų neturtinę žalą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 8 (10419)

2 Komentarai

  1. Čia tai niekis, reikėtų paduoti į teismą UAB Techsis ir A. Birkantą dėl padarytos keleto milijonų žalos Telšių miestui.

Komentarai nepriimami.