Galiausiai nutarė atsikratyti dujų

Nors Savivaldybės šilumos ūkis modernizuojamas jau senokai, vis dėlto liko „užkaborių“, kurių katilinėse buvo pleškinamos dujos.
Viena tokių vietų buvo Regioninės Telšių ligoninės katilinė, tiekusi šilumos energiją bei karštą vandenį taip pat ir Telšių rajono pirminės sveikatos priežiūros centrui. Šiemet pasiutpolkę šokant dujų kainoms, nutarta ligoninę ir Telšių pirminės sveikatos priežiūros centrą sujungti su centralizuotais šilumos tinklais. Jais daugiausia tiekiama šilumos energija, pagaminta biokuro katilinėse.
Rugsėjo pabaigoje įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje leista „Litesko“, išsinuomojusiai miesto šilumos ūkį, padidinti investicijas. Numatytas naujos šilumos tiekimo trasos įrengimas, prie centrinių šilumos tinklų prijungiant pastatą S.Daukanto g. 35, Telšiuose (pastate yra įsikūrusios šios įstaigos: Telšių lopšelis-darželis „Mastis“, Telšių švietimo centras ir Telšių rajono savivaldybės administracijos centralizuotos biudžetinių įstaigų buhalterinės apskaitos skyrius). Investicijai įgyvendinti reikės iki 50 tūkst. eurų.
Buvo nagrinėtos ir kitos alternatyvos. Ne ką naudingas minėtam pastatui malkomis kūrenamas katilas. Mat malkiniam katilui prižiūrėti ir kūrenti turėtų būti samdomi 3-4 kūrikai, atlyginimams per metus tektų išleisti dar apie 21 tūkst. eurų. Jei būtų statomas granulinis katilas, reikėtų 1-2 kūrikų, tai papildomai sudarytų apie 10 tūkst. eurų per metus. Tai vien atlyginimai kūrikams, o kur dar malkų kaina. Be to, įrengiant malkinį ar granulinį katilus, reikėtų pastatyti pastatą šiam kurui laikyti.
Pagal Šilumos tinklų išvystymo Telšių mieste ir priemiestinėse gyvenvietėse specialųjį planą, pastatas S.Daukanto 35, Telšiuose, yra priskirtas centralizuotai tiekiamos šilumos zonai. („KŽ“ inf.)