Buvęs pašto pastatas taps didžiuliu verslo centru

Taip pastatas atrodys po remonto.

Telšiuose žinomas verslininkas Vasilijus Achunovas įsigijo pašto pastatą Sedos gatvėje. Primename, kad paštas išsikėlė kitur, pastatas liko tuščias. Atsiradus naujam savininkui, nebeliko grėsmės, kad mieste atsiras dar vienas nykstantis pastatas.
„Kalvotoji Žemaitija“ paprašė V.Achunovo atsakyti į klausimus.

— Remiantis viešai skelbta informacija, šių metų vasarą Jūs įsigijote buvusį Telšių centrinio pašto pastatą. Ekonomiškai sunkiu laikotarpiu tai gana drąsus sprendimas. Gal galėtumėte pasidalinti, kokie tolimesni planai minėtame pastate?
— Dėl „ekonomiškai sunkaus laikotarpio“, iš savo patirties galiu pasakyti, kad kiekvienas verslo sprendimas turi tam tikrų rizikos elementų, tad būtina tai pagal galimybes įvertinti.O planai gana paprasti — šį pastatą paversti verslo centru, padaryti jį patrauklų, kad kiekvienas,— tiek verslininkas, tiek klientas, jame galėtų jaustis patogiai ir jaukiai.
— Ar galėtumėte detalizuoti, ką ketinate jame įrengti, nes pastatas nėra pritaikytas įprastai prekybinei veiklai?
— Iš tiesų pastato vidaus išdėstymas buvo pritaikytas aptarnauti pašto klientus, atlikti kitas pašto funkcijas, tad esame priversti vidų keisti iš esmės: griauti tarpsienius, perdaryti pastato inžinerinius tinklus, keisti dalį langų ir durų. Taip pat, sukuriant pastato patrauklumą, žadame papildomai įrengti apie 40 automobilių stovėjimo vietų, padidinant jų bendrą skaičių iki 70. Aplamai Telšių mieste, ypač senamiestyje, labai trūksta automobilių stovėjimo aikštelių, tad norint didinti patrauklumą ir skatinti turizmą, vertėtų į tą aplinkybę atkreipti dėmesį, rengiant urbanistinius projektus. Yra sakoma — „kritęs į balą, sausas nesikelsi“, dėl to priėmėm, mano manymu, drąsų sprendimą pastate įrengti liftą, nes kitu atveju 3 ir 4 pastato aukštai būtų labai nepatrauklūs, o norint „įdarbinti“ 2 tūkst. 700 kvadratinių metrų ploto Telšiuose, klientams reikia pasiūlyti geras sąlygas ir patrauklias nuomos kainas. Telšių nekilnojamojo turto rinka pajus, kai ją papildys naujai suremontuotas pastatas.
— Planai įspūdingi, nemažos išlaidos. O kada pastatas bus suremontuotas?
— Geras klausimas. Yra sakoma: „Žmogus — planuoja, Dievas — juokiasi“. Remonto sąmata bus gerokai viršyta ne tik dėl pakilusių statybinių medžiagų ir darbų įkainių bei specialistų trūkumo, bet ir dėl to, kad pastatas ne naujos statybos, tad vykdant darbus, pasitaikys nemažai „staigmenų“. Todėl teko stipriai pakoreguoti remonto planus. Įsigijus pastatą birželio pabaigoje, planavome jį „įdarbinti“ po Naujųjų, bet realiai tai galėsim padaryti tik pavasariop. Laukia daug intensyvaus darbo, pritraukiant naujų nuomininkų, nes yra nemaža konkurencija. Didžiausias dėmesys bus atkreipiamas į lokaciją, ypač į aplink esantį automobilių parkavimą, patalpų įrengimą ir išdėstymą. Jeigu viską pavyks įgyvendinti, po kurio laiko Sedos gatvėje duris atvers naujas verslo centras. Palinkėkime vieni kitiem sėkmės, nes jos per daug nebūna.
— Dėkojame už interviu.

4 Komentarai

  1. Senamiestyje ir ne vieta automobiliams, apie kokį vietų trūkumą kalbate? Pažiūrėkit, į ką panašus Telšių centras – prekybcentris ir automobilių stovėjimo aikštelės, žinom, kam turim „dėkoti” už tokį sprendimą …. 🙁

  2. Sennamiestis atiteko pirkliams,o Telšiškiamms špyga taukuota-kabakai ir mašinos.Tikiu,kad klerkai pasipelnijo sočiai,o kas Jūs puikiai žinote.

  3. Puiku, kad šį didžiulį pastatą įsigijo verslininkas, telšiškiams žinomas kaip patikimas ir sąžiningas, sugebantis puikiai tvarkyti tokio pobūdžio verslą.

  4. Tikra teisybė, prekybos centrai ir mašinų aikštelės.Išprotėjo pašto savininkas didžiuodamasis, kad papildomai įrengs mašinoms vietas.Senamiestyje turi žmonės mėgautis aplinka,vaikčioti pėsčiomis,o ne uostyti mašinų ,,kvepalus”

Komentarai nepriimami.