Kai kas pamiršta: aikštelė skirta parduotuvių klientams

Neretai vairuotojai aikštelėse palieka automobilius ilgam laikui, nekreipdami dėmesio, jog yra automobilių laikymą aikštelėse ribojantis ženklas. Dažniausiai tokie ženklai pastatyti tokiose aikštelėse, kurios skirtos įmonių, įstaigų, parduotuvių klientams.

Telšiuose, Laisvės gatvėje, įrengta privati automobilių aikštelė. Čia yra ženklas, kad automobilių laikymo laikas joje ribojamas. Bet ne visi vairuotojai to paiso: kartais palieka automobilius ilgesniam nei leidžiama laikui ar pusdieniui, dienai. Aikštelė skirta šalia veikiančių parduotuvių klientams, todėl jie atvykę kartais neranda vietos savo automobiliams pastatyti, ypač savaitgaliais, per miesto šventes.
Nedrausmingi vairuotojai, gal patys to ir nenorėdami, kenkia parduotuvėms, jų klientams, norintiems įsigytas prekes nusinešti į savo automobilius. Aikštelės savininkai kol kas nelinkę kviesti pareigūnų, kad šie nubaustų nedrausmingus vairuotojus, bet ateityje, nematydami kitos išeities, gali priimti ir tokį sprendimą.
Šalia aikštelės, Laisvės ir Kęstučio gatvių sankryžoje, įsikūrusi sodo reikmenimis bei augalais prekiaujanti parduotuvė. Jos kai kurie klientai pasipiktinę aiškino, kad, atvykę į parduotuvę, kartais neranda vietos automobiliams palikti. Vienas kreipęsis asmuo tikino, kad įsidėmėjo automobilį, paliktą rytą, kuri rado toje pačioje aikštelėje ir pavakare. Regis, problema platesnio masto. Telšių centre — sausakimša automobilių, ypač Turgaus aikštėje prie „Maximos“, bankų, Registrų centro, su šia aikšte susijungusiose gatvėse. Nors apie šias problemas kalbama daugybę metų, padėtis ne ką pasikeitė. („KŽ“ inf.)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.