Etikos komisija „išskalbė“ melavusį Kęstutį Gusarovą

Meras viename interviu teigė neva Savivaldybės taryba turi veikti kaip darnus orkestras. Pajuokausime: ir štai „muzikantas“ Kęstutis Gusarovas groja, o Etikos komisija pagal jo melo muzikėlę skalbia mero mundurą. „Facebook“ nuotrauka.

Gegužės pabaigoje paskelbėme straipsnį „Bendražygiai: Kęstutis Gusarovas laužo priesaiką, I.Motiejūnas — pažeidinėja įstatymus“. Straipsnyje pateikėme informaciją, kaip teisės aktų reikalavimų abu „lyderiai“ nepaiso, neatsakydami į kai kuriuos „Kalvotosios Žemaitijos“ žurnalisto klausimus.

Alvydas Ivoncius

Sugeba ištirti… netirdami
Reaguodamas į šį straipsnį, paskelbtą dviejuose „Kalvotosios Žemaitijos“ numeriuose, Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius kreipėsi į Savivaldybės tarybos Etikos komisiją. Jos viena funkcijų — vertinti, ar Savivaldybės tarybos nariai paiso įstatymų. A.Bacevičius skunde teigė, kad K.Gusarovas, laiku neatsakydamas arba iš viso neatsakydamas į kai kuriuos „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus, pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą.
A.Bacevičius Etikos komisijoje pasiūlė kreiptis į „Kalvotosios Žemaitijos“ redakciją ir paprašyti pateikti merui siųstus klausimus, į kuriuos neatsakyta.
Svarstymas komisijoje pavirto apgailėtinu farsu, liudijančiu, kad Etikos komisiją galima vertinti kaip valdančiųjų mundurų skalbyklę.
Visų pirmiausia, štai kas. Svarstant nė nebuvo remiamasi minėtame straipsnyje pateiktais duomenimis. Straipsnis tyčia ignoruotas, kadangi buvo aiškiai parašyta, į kuriuos klausimus meras neatsakė arba pavėlavo atsakyti. Kita vertus, nutiko štai kas: komisijai buvo pateikta tik ta straipsnio dalis, kurioje mažiausiai kalbama apie K.Gusarovą.
Kaip minėta, straipsnis paskelbtas dviejuose numeriuose, komisijai abu juos A.Bacevičius išsiuntė. Tačiau komisijos nariams buvo pateiktas tik vienas laikraščio numeris su straipsnio dalimi, kuriame daugiausia kalbama apie I.Motiejūnui įprastą įstatymo pažeidinėjimą: neatsakymą į žurnalisto klausimus.
Ir štai kaip vyko „tyrimas“ Etikos komisijoje. K.Gusarovas ramiausiai melavo „turintis įrodymus, kad į klausimus atsakyta“. Aišku, jei komisijos nariai ir jos pirmininkė J.Bucevičė būtų per posėdį bent perskaitę K.Gusarovą liečiančias straipsnio dalis, būtų patys pasijutę nesmagiai: juk akivaizdu, kad meras meluoja. Bet neskaitė. O neskaitė, spėjame, todėl, kad neišlystų yla iš maišo.

Įrodymus turi pateikti meras
Vicemeras Kazys Lečkauskas apskritai keistai pakalbėjo. Esą A.Bacevičius lyg ir neturi įrodymų, kad meras neatsakė į klausimus. Panašiai giedojo ir K.Gusarovas. Kaip sakoma, nei juoktis, nei verkti. Šiuo atveju viskas labai paprasta: „Kalvotoji Žemaitija“ paprašyta pateikia komisijai išsiųstus merui klausimus, į kuriuos jis neatsakė arba pavėlavo atsakyti. Meras pateikia, jei turi, išsiųstų elektroniniu ar paprastu paštu laiškų kopijas su atsakymais. Komisija viską sulygina, ir — baigta. Kas čia neaišku J.Bucevičei ir K.Lečkauskui? Manytume, viskas aišku, nėra jie tokie žiopliai, kad nesuvoktų, kaip reikia atlikti paprastą tyrimą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 45 (10257)

 

4 Komentarai

Komentarai nepriimami.