Apleistas namas kelia grėsmę, o valdžia tik skėsčioja rankomis

Kęstučio gatvės 12 numeriu pažymėtas namas degė keturis kartus.

Kęstučio gatvėje dvyliktu numeriu pažymėtas apleistas namas ne tik darko Telšių miesto veidą, bet ir kelia grėsmę: keturis kartus degęs pastatas virto asocialių asmenų buveine, o aplink namą esanti teritorija — visiškai netvarkoma. Į „Kalvotosios Žemaitijos“ redakciją besikreipę Ignas ir Zita Serevičiai baiminasi, jog kitąkart kilęs gaisras bus lemtingas — nuniokos ne tik jų, bet ir kitų kaimynų turtą.

Justina Lukošienė

Pasak šalia apleisto namo gyvenančių Igno ir Zitos Serevičių, ši situacija tęsiasi penkerius metus. „Yra penki šio namo savininkai. Praėjusiais metais savininkai buvo susirinkę, truputį patvarkė, o šiemet nieko nedarė. Buvau birželio mėnesį nuėjęs pas seniūną, kuris po mano vizito paskambino merui. Tuomet atvažiavo valdžios vyrai, pasistaipė ir pasakė, kad nieko negali padaryti, nes, anot jų, tai yra privati valda“,— pasakojo I.Serevičius.
Apleisto namo teritorija yra neaptverta, todėl dažnai čia renkasi girtaujantys asmenys, kurie ne tik šiukšlina, bet ir atlieka savo gamtinius reikalus. „Šulinys yra pilnas visokių atliekų, šita teritorija tapo vos ne miesto tualetu. Reikia žiūrėti, kur statai koją, nes aplinkui yra ne tik šiukšlių krūvos, bet ir išmatų. Sklypas apaugęs perdžiūvusia žole. Reikia tik degtuko — ir viskas čia kaip mat užsidegtų. Praėjusiais metais žolė buvo nupjauta. Šių metų birželio mėnesį atvažiavęs seniūnas pažadėjo, jog privers namo savininkus nupjauti žolę, bet, kaip matome, niekas nesikeičia“,— kalbėjo garbaus amžiaus pašnekovas. Zita Serevičienė antrino sutuoktiniui ir užsiminė, jog anksčiau čia taip pat buvo malkinė, kuri nuolatos užsidegdavo, bet Telšių rajono savivaldybė į tai atkreipė dėmesį ir ją nugriovė.
Ignas ir Zita Serevičiai patikino, jog vienas iš namo savininkų dažnai čia girtauja su asocialių asmenų kompanija. Ne kartą buvo kviesti policijos pareigūnai, kad sudrausmintų vis besirenkančius girtaujančius asmenis, bet po kiekvieno išvaikymo šie ir vėl sugrįžta. Sutuoktiniai prisipažino, jog gyvena nuolatinėje baimėje, nes vien dėl neatsakingai numestos nuorūkos gali įsiplieksti gaisras, kuris padarytų žalos ne tik jiems, bet ir kaimynams. „Norime, kad bent nupjautų žolę, sutvarkytų ir aptvertų teritoriją, jog tokie asmenys daugiau čia nebesirinktų“,— pageidavo Serevičiai.
„Kalvotoji Žemaitija“ mėgino išsiaiškinti, ar namo savininkams už netvarkomą sklypą gali būti taikoma administracinė atsakomybė, ar įmanomas miesto valdžios įsikišimas, sutvarkant ir aptveriant teritoriją. 2020-07-27 pateikėme klausimus Telšių rajono savivaldybės merui Kęstučiui Gusarovui ir Telšių miesto seniūnui Česlovui Ubartui. Pastarasis nesureagavo ir nesiteikė atsakyti į klausimus. Kadangi rajono vadovas Kęstutis Gusarovas atostogavo nuo 2020-07-15 iki 2020-08-03, tad nurodė visais klausimais kreiptis į Telšių rajono savivaldybės mero pavaduotoją Kazį Lečkauską, kuris informavo, jog laiškas perduotas Administracijai paruošti atsakymą, tačiau iki šios dienos atsakymų nesulaukėme.

2 Komentarai

  1. Klausyk,nevykėlis „Telsiai versle”.Jei užsiimi griovimais tai pirma nugriauk Respublikos gatvėje riogsanti tamstos „šaunuoliu”įvardinto pareigūno griozdą kuris dabar stovės nugarą suglaudęs su viena iš „Auksinių” stotelių.

Komentarai nepriimami.