Teismas areštavo „vaistų fabriko“ turtą

UAB „Linea libera“ kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą, prašydama iš UAB „Escolit“ priteisti 402 tūkst. 689 eurų skolą, 11 tūkst. 758 eurus delspingių, o patenkinus ieškinį, nustatyti UAB „Escolit“ priverstinę hipoteką nekilnojamam turtui, siekiant užtikrinti ieškinio reikalavimų įvykdymą. Teismas iš dalies tenkino UAB „Linea libera“ ieškinį: nutarė areštuoti „Escolit“ turto už 414 tūkst. 447 eurus. Lietuvos apeliacinis teismas rugpjūčio mėnesį paliko galioti Šiaulių apygardos teismo sprendimą.

Alvydas Ivoncius

Skola — šimtai tūkstančių
UAB „Escolit“ pastatė Telšiuose farmacijos gamyklą, kuo labai didžiavosi kai kurie vietos politikai. Pasirodo, naujokės bendrovės veikla ne tokia ir sėkminga.
Šiaulių apygardos teismas nutarė areštuoti: farmacijos produktų kūrimo ir vystymo laboratoriją, pastatą — sandėlį, kelią (gatvę), uždraudžiant šį turtą bei iš jo kylančias turtines ir neturtines teises perleisti tretiesiems asmenims, įkeisti ar kitaip apsunkinti bei apriboti į jį nuomos teises.

Teismui UAB „Linea libera“ teigė, jog „Escolit“ vengia mokėti skolą, nepateikia jokių pasiūlymų dėl įsiskolinimo mažinimo ir prievolių užtikrinimo.
UAB „Escolit“, skųsdama Šiaulių apygardos teismo sprendimą Lietuvos apeliaciniam teismui, aiškino, kad skundžiama pirmosios instancijos teismo nutartis priimta remiantis vien preliminaria ieškinio pagrįstumo tikimybe ir subjektyviu ieškinio reikalavimo dydžio vertinimu, kaip per didelio atsakovei, tačiau visiškai nevertinant, ar atsakovė yra, ar gali, būti nesąžininga.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 74 (10286)