Sutarties nepratęs, skelbs nuomos konkursą

Valentino Bukausko biuras kol kas įsikūręs pastate Aukštojoje gatvėje.

Paskutiniajame praėjusių metų Savivaldybės tarybos posėdyje vėl užvirė diskusijos dėl Seimo nariui Valentinui Bukauskui skiriamų patalpų. Teisės aktai įpareigoja Savivaldybę skirti arba išnuomoti vienmandatėje apygardoje išrinkto Seimo nario veiklai patalpas.

Alvydas Ivoncius

Norėjo sutarties pratęsimo
Šis klausimas buvo svarstytas dar ankstesniame posėdyje. Tuomet siūlyta pratęsti sutartį su bendrove, iš kurios V.Bukausko biurui Aukštojoje gatvėje jau ne pirmą Seimo nario kadenciją nuomojamos patalpos. Tokiam siūlymui nepritarė net keli Darbo partijos frakcijos nariai. Mat patalpoms nuomoti reikėtų skelbti konkursą pasibaigus ankstesnei sutarčiai, o ne daryti taip, kaip patogiau Seimo nariui ir kaip jis prašo. V.Bukauskas Savivaldybės prašė pratęsti patalpų nuomos sutartį.
Praėjusių metų gruodžio pabaigoje įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje Taryba pasidalijo į dvi stovyklas. Viena, valdančiųjų, siūlė pritarti sprendimui surengti konkursą dėl patalpų nuomos, o kita žėrė priekaištus ir abejones.

Paskaičiavo kainą
Tarybai jau buvo siūloma surengti konkursą, o ne leisti pratęsti patalpų nuomos Aukštojoje gatvėje sutartį. Per ketverius V.Bukausko kadencijos metus jo biuro patalpų nuomai numatyta išleisti 18 tūkst. eurų. Savivaldybės tarybos narys Algirdas Žebrauskas posėdyje aiškino, kokia būtų vieno kvadratinio metro kaina, remdamasis 20 kvadratinių metrų plotu. Turėdamas omenyje šį skaičių, A.Žebrauskas paskaičiavo, kad per mėnesį vieno kvadratinio metro kaina būtų 19 eurų. Pasak A.Žebrausko, tokių nuomos kainų Telšiuose kitur nėra. Jam pritarė ir dalis Tarybos narių, tikindami, kad Seimo nario biurui patalpos nuomotos bene penkis kartus brangiau nei paprastai išnuomojama Telšiuose.
Suprantama, niekas nedraudžia, o greičiausiai taip ir nutiks, išnuomoti didesnių patalpų, todėl vieno kvadratinio metro kaina būtų mažesnė, bet bendros išlaidos per ketverius metus panašios — apie 18 tūkst. eurų. Į šią sumą dar turi „tilpti“ išlaidos šildymui, vandeniui, elektrai. Pasak A.Žebrausko, niekas taip ir nepaaiškina, kodėl V.Bukausko biuro nuomai per ketverius metus reikia būtent 18 tūkst. eurų sumos.
Savivaldybės administracijos Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Birutė Každailevičiūtė pranešė, kad praėjusią kadenciją V.Bukausko biuro patalpų nuomai išleista 16 tūkst. eurų. Tačiau Tarybos nariams nebuvo pateikti duomenys apie nuomotų patalpų Aukštojoje gatvėje plotą, tad neaišku, kokios būta vieno kvadratinio metro kainos.
Opozicijos atstovai teigė, kad V.Bukausko patalpų nuomai numatyta penkis kartus brangesnė suma nei yra rinkoje.

Įtikinėjo esą nėra laisvų patalpų
Diskusija kilo dar ir dėl to, kodėl Savivaldybės administracija neranda tinkamų patalpų V.Bukausko biuro nuomai Savivaldybei priklausančiuose pastatuose. Savivaldybės administracija ir meras Kęstutis Gusarovas tikino esą Savivaldybė laisvų patalpų… neturi. Bent jau tokių, kurios tiktų V.Bukausko biurui.
Jolanta Rupeikienė sakė, kad Savivaldybės administracijos darbuotojai ieškojo tų patalpų. Tačiau ji suabejojo paieškų objektyvumu. Pasak V.Rupeikienės, kol politikai savo užgaidas diktuos Savivaldybės administracijos darbuotojams, tie negalės objektyviai dirbti. J.Rupeikienė pageidavo, kad Savivaldybės administracijos vadovai ir politikai dėl savo sumetimų kuo mažiau kištųsi į valdininkų darbą. Tarybos narys I.Motiejūnas priekaištavo, kodėl Savivaldybės administracija neieško V.Bukausko biurui patalpų Savivaldybei priklausančiuose pastatuose.
Taryba balsų dauguma nusprendė pritarti sprendimui, kuriuo Savivaldybės administracijai leista skelbti konkursą dėl patalpų V.Bukausko biuro nuomai.

Kasdien dirba dvi darbuotojos
„Kalvotajai Žemaitijai“ V.Bukauskas sakė, kad jis nesikiša į patalpų nuomos reikalus. Patalpas, ne mažesnes nei 12 kvadratinių metrų, išnuomoti ar suteikti privalo Savivaldybė. Anot V.Bukausko, ji ir turi nuspręsti, ar suteikia, ar nuomoja tinkamas patalpas.
V.Bukauskas sakė, kad nuolat, darbo dienomis jo biure dirba dvi darbuotojos. Jos arba jis per metus priimta apie 300 gyventojų. Be to, V.Bukausko teigimu, jis lankosi seniūnijose, įstaigose, rengdamas susitikimus su gyventojais ir darbuotojais.
V.Bukauskas teigė, kad ar Savivaldybės, ar nuomojamos patalpos turi būti pritaikytos neįgaliesiems, kad jie galėtų pateikti į biurą. O taip pritaikyti patalpų Telšiuose, matyt, daug nėra.

 

 

3 Komentarai

  1. Iš karto pasijautė šūdo kvapas pamačius biuro kaina. Seimo narys turėtų dirbti kur nors visuomenei matomoje vietoje su vitrininiais langais, kad matytumėm kiek dažnai jis priima tuos gyventojus. Tai gal bažnyčia galėtų duoti kampą kur prisiglausti? Arba bibliotekoje pirmame aukšte atitverti tuos 12m2, ten yra neįgaliems privažiavimas.

  2. Kreipiausi pagalbos dėl renovuojamo namo sukčiavimų ,bet šie klausimai nedomino nei seimo nario ,nei mero KUIZINO.

Komentarai nepriimami.