Avarinis seifų atrakinimas Vilniuje — paslauga, kuriai atlikti rekomenduojamos profesionalų rankos

Nors ir ne kiekvienuose namuose randamas, seifas — gana dažnas variantas, sukantiems galvas, kur laikyti ginklus, brangenybes, grynuosius pinigus bei kitus, finansiškai ar asmeniškai vertingus daiktus. Seifų įvairovė šiandien iš tiesų didelė, tad šio pasirinkimas — gana nelengvas uždavinys. O, anksčiau ar vėliau, sėkmingą naudojimąsi daiktu gali sutrukdyti lyg iš dangaus nukritęs faktas, seife laikomi daiktai tampa neįveikiami pačiam jų savininkui ir vienintelė išeitis — profesionalus seifų atrakinimas.

Renkamės seifą
Kaip ir daugelis daiktų, taip ir seifas vienas nuo kito gali gerokai skirtis. Viena vertus, platus pasirinkimas leidžia pasirinkti geriausiai lūkesčius atitinkantį daiktą, iš kitos pusės reikalaus skirti laiko bei žinių šio paieškai. Trumpai apžvelgsime vieną iš galimų paieškos kriterijų — užrakto tipą.
Raktu rakinamas seifas. Dėl savo neaukštos kainos bei nesudėtingo naudojimo, šis variantas — vienas populiariausių pasirinkimų. Tiesa, reikia paminėti, jog toks seifas didelio saugumo nesuteikia. Išlaužti spyną profesionaliems ilgapirščiams — juokų darbas. Raktu rakinamas seifas rekomenduojamas tiems, kurie čia planuoja laikyti ginklus. Kalbant apie didesnių vertybių saugojimą, derėtų pagalvoti apie papildomos užrakto sistemos montavimą, kadangi pagrindinio rakto kopiją galima nesunkiai pasidaryti (deja, net ir turintiems nedorų kėslų).
Mechaninis kodinis užrakinimas. Sezamas (šiuo atveju — seifas) atsivers, kai bus suvesta teisingo užrakto kombinacija (įprastai tai padaroma pasukant ratuką, esantį ant seifo). Pagrindiniai privalumai — gana aukštas saugumo lygis bei patogumas dėl nebūtino rakto nešiojimosi. Tiesa, net ir žinant tikslų kodą, dažnai ne visada pavyksta šį greitai surinkti.
Skaitmeninis užrakinimas. Panašus, tačiau modernesnis variantas — skaitmeninio kodo suvedimas elektroninei sistemai to reikalaujant. Saugumo lygis taip pat aukštas ir rakto nešiotis neteks, tačiau tokių seifų kaina yra didelė, o ir baterijos, praėjus keliems metams, „prašosi“ pakeitimo.
Sistema, paremta pirštų antspaudų atpažinimu. Toks užrakto būdas, dar vadinamas biometriniu, yra pats pažangiausias technologine prasme. Seifo durys atsirakina, kai sistema atpažįsta konkrečius pirštų antspaudus. Siekiant dar didesnio užrakto saugumo, šis variantas papildomai gali būti derinamas su kodu ar mechaniniu raktu. Atrodo, iš tiesų tobulas variantas: kišenėje nereikia nešiotis rakto, galvoje — sudėtingiausio kodo. Tačiau tai — itin brangus variantas, o ir sistemos nesklandumų neretai pasitaiko: gali užtrukti, kol atpažįstamas savininko piršto antspaudas.

O ką daryti, jei seifas nebeatsirakina?
Saugumas neabejotinai yra pagrindinis reikalavimas, keliamas seifui. Tačiau, kad per daug — nesveika, ar ne? Vadinasi, situacija, kai seifas, o tiksliau — jame saugomi daiktai tampa neprieinami ir pačiam savininkui, nėra priimtina.
Tai, priklausomai nuo seifo užrakinimo sistemos, nutikti gali dėl kelių priežasčių. Vienos dažniausių — spynoje užstrigęs ar nulūžęs raktas, išsikrovusi elektroninio užrakto baterija, atsilaisvinę skląsčių tvirtinimai ar mechanizmų užsikirtimas.
Jei negalėjimas patekti pro užsikirtusias namų ar automobilio dureles dažniausiai yra „degantis“ reikalas, tai problemos su seifų užraktu įprastai gali palaukti (aišku, visada yra išimčių). Esminis patarimas, galiojantis nepriklausomai nuo užrakto tipo — sveiko proto išlaikymas. Suprantame, jog mintis, kad kažkas nuosavuose namuose yra neįveikiama jums patiems, varo į neviltį, tačiau kraštutinių sprendimų priiminėti nereikėtų. Jei seifą „įveikti“ bandysime savo jėgomis, neturėdami žinių, kaip tai padaryti, galite pridaryti nepataisomos žalos, kurios padarinių likvidavimas reikš papildomus nuostolius. Geriausia, ką galite padaryti tokioje situacijoje — patikėti užsikirtusio seifo užrakto atrakinimą tos srities specialistams. Jums padės „Ozo serviso“ kontaktai, kuriais, kiekvienam, turinčiam seifą, derėtų pasirūpinti iš anksto.