Paskolų palyginimas internete: į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Nėra žmonių, kurie nenorėtų gauti paskolos kuo įmanoma geresnėmis sąlygomis. Dažniausiai tai reiškia kuo mažesnes palūkanas. Labiau įgudę ir ne pirmą kartą paskolos internetu ieškantys asmenys tikriausiai žino gudrybes, kurios padeda nesunkiai surasti pigiausią kreditą galinčią pasiūlyti bendrovę.

Bet jei asmuo patirties šioje srityje neturi — o norinčių pasiskolinti pirmą kartą šiandien Lietuvoje tikrai netrūksta — jam gali prireikti pagalbos. Toji pagalba standartiškai ateina paskolų palyginimo ir finansinės informacijos puslapių pavidalu. Tokie puslapiai uždirba iš dalyvavimo partnerystės programose, kurios moka pinigus už atvestus klientus. Todėl dalis tokių puslapių neteikia kokybiškų vartojimo paskolų palyginimo paslaugų, bet siekia viso labo nukreipti lankytojus į kreditorių interneto puslapius.
Tai reiškia, kad iššūkiu tampa pačių paskolų palyginimo puslapių pasirinkimas. Norint surasti tikrai patikimą pagalbą, rekomenduotina patikrinti, ar pasirinktas puslapis turi tam tikras kokybės žymes. Kaip iliustraciją naudosime dvi kokybiškas tokio pobūdžio svetaines — VisiKreditai.lt ir Taupiems.lt. Tai yra pakankamai skirtingi, tačiau vieni kokybiškiausių savo sričių paskolų ir kreditų internetu palyginimo projektai.

Palyginimo tikslas: vienetinis ar kompleksinis pjūvis?
Pirmas klausimas, kurį turėtumėte sau užduoti yra: koks yra pagrindinis jūsų skolinimosi tikslas? Ar norite viso labo susirasti konkrečią sumą ir konkrečiam terminui galintį paskolų kreditorių? Prioritetą teikiate pigiausiam kreditui su kuo mažesne metine palūkanų norma? O galbūt jums aktualus kompleksinis žvilgsnis į rinką, siekiant įvertinti ir tokius dalykus, kaip papildomų paslaugų teikimą, patogumą naudotis paslaugomis ir t.t.?
Čia išsiskiria VisiKreditai.lt ir Taupiems.lt svetainių specifika. Pirmoji leidžia į rinką pažvelgti labai plačiai: vos apsilankę svetainėje galite matyti minimalią teikiamų paskolų kainą, galimus terminus, paskolos sumas bei įvertinimą. Taip pat glaustai išskiriami kiekvienos kreditų bendrovės pliusai ir minusai, o norintiems dar detalesnės informacijos — tam skirta detali kiekvienos bendrovės apžvalga.
Tuo tarpu Taupiems.lt apsiriboja tik filtravimo galimybe, kuri leidžia išrūšiuoti paskolas pagal jų sumą, terminą ir kainą. Daug detalios informacijos apie kiekvieną kreditorių puslapyje pateikiama nėra. Taip pat, skirtingai nei VisiKreditai.lt puslapyje, nėra aišku, kaip ir ar dažnai ji yra atnaujinama.
Dar galima išskirti, kad VisiKreditai.lt puslapyje yra galimybė paskolų davėjus palyginti pagal paskolos tipą: greitieji kreditai, vartojimo paskolos internetu, refinansavimas, autolizingas ir t.t. Taupiems.lt puslapyje tokios galimybės yra siauresnės.

Klientų atsiliepimai taip pat yra svarbūs
Kartais bendram vaizdui susidaryti vien techninis palyginimas nėra pakankamas. Juk kliento patirtį apibrėžia ne tik formalios paslaugos sąlygos. Prie subjektyvaus patyrimo daug prisideda ir sunkiau skaičiais ar kitais rodikliais apibrėžiami dalykai, pradedant nuo patogumo ir baigiant bendru įmonės požiūriu į klientą.
Su tuo vargu ar padės bet kuris vienas paskolų palyginimo projektas, nes klientų atsiliepimai apie konkrečią įmonę būna išsimėtę interneto platybėse. Net ir jau aptarti VisiKreditai.lt ir Taupiems.lt puslapiai turi tik santykinai nedidelį kiekį klientų atsiliepimų. Bet dėl ilgiau vykdomos veiklos, pastarasis projektas atsiliepimų sukaupęs turi daugiau.
Galiausiai esmė yra tokia, kad klientų atsiliepimai yra svarbus paskolų palyginimo dėmuo. Todėl visi norintys gauti visapusiškai kokybišką paslaugą, turėtų atkreipti dėmesį ne tik į sausus skaičius. Nebent tikslas yra labai specifinis, pvz., gauti pigiausią įmanomą kreditą. Tokiu atveju užtenka tik išsirūšiuoti kreditų davėjus pagal dominantį kriterijų. O su aukščiau aptartų puslapių pagalba tą padaryti galėsite akimirksniu.