Knygoje — svarbiausi gyvenimo įvykiai

Alfredas Jonušas prie savo originalios didžiausios vienetinės autobiografinės knygos, prie kurios triūsė apie pusmetį.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Telšių miesto Garbės pilietis, žinomas gintaro meistras Alfredas Jonušas pakvietė į savo namus pažiūrėti originalios didžiausios vienetinės autobiografinės knygos, prie kurios triūsė apie pusmetį.

Ši knyga skiriasi nuo įprastinių spausdintinių. Jai sukurti pasitarnavo didžiulė tuščia knyga, pagaminta apie 1939 metus, kurią telšiškiui 1970 metais padovanojo jo patėvis Bronislovas Dacys. Iš pradžių Alfredas į jos tuščius puslapius klijavo savo pamėgtų Vakarų Europos architektų straipsnius, vėliau — vakarietiškos juvelyrikos pavyzdžius.
Artėjant 80-ajam gimtadieniui, tautodailininkas atsisakė savo ankstesnio sumanymo — išleisti autobiografinę knygą, todėl priėmė originalų sprendimą — į dovanotą tuščią knygą suklijuoti ne tik spaudoje užfiksuotus savo svarbiausius gyvenimo momentus, bet ir įvairiausių darbų, kelionių ir kitokias nuotraukas. Knygoje taip pat vietos rado Garbės ir Pagyrimo raštai.
Autobiografinės knygos išmatavimai: 46x40x20 cm, o svoris šiuo metu — 16 kg. Knygoje — 312 didžiųjų ir 110 mažųjų puslapių. Ji bus papildoma, nes likę apie 100 tuščių puslapių.
Šią knygą autorius planuoja pristatyti telšiškiams šių metų birželio 23-iąją, savo 81-ojo gimtadienio ir 1941 metų birželio sukilimo dieną, nes, bendradarbiaudamas su Lietuvos genocido ir rezistencijos tyrimo centru, renka medžiagą apie rezistencinį pasipriešinimą Telšių krašte. („KŽ“ inf.)

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.