Skyriaus vedėjos pagerbimas pas JAV ambasadorių — viso ligoninės kolektyvo įvertinimas

Po vizito pas JAV ambasadorių gėlių puokšte nuo telšiškių kolegų medikų pagerbta Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus vedėja Giedrė Girdvainytė. Dešinėje — Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvienė, kairėje — jos pavaduotoja Simona Simaitytė.

Liepos 14-ąją JAV ambasadoje Vilniuje įvyko renginys, skirtas pagerbti Lietuvos medikus už pasiaukojamą darbą pandemijos metu. Padėkos raštą, skirtą šalies medikams, JAV ambasadorius Robert S.Gilchrist įteikė sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui. Ministras padėką perdavė Lietuvos medikams. Renginyje dalyvavo apie pusšimtis šalies gydymo įstaigų medikų bendruomenės atstovų, tarp jų ir Regioninės Telšių ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus vedėja Giedrė Girdvainytė.

Algirdas Dačkevičius

„Reiškiu nuoširdžiausią padėką visai medikų bendruomenei už išgelbėtas gyvybes, už išsaugotą viltį. Tik su tokių žmonių pagalba galime sustiprinti sveikatos apsaugos sistemą. Ačiū Jums, medikai!“,— susitikime su JAV ambasadoriumi sakė ministras Arūnas Dulkys.
„Į priėmimą pas JAV ambasadorių galėjome pasiųsti nemažą būrį medikų, pasiaukojančiai kovojusių su COVID-19 pandemija, tačiau gavome tik pakvietimą vienai kandidatūrai. Nusprendėme, kad tokio pagerbimo labiausiai nusipelnė Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus vedėja Giedrė Girdvainytė.
Šis skyrius patyrė didžiausią COVID-19 ataką ir būtent nuo jo darbuotojų profesionalumo, atsakingumo ir ištvermės priklausė ligonių likimai ir tolimesnis jų gydymas“,— sakė Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvienė.
Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus vedėjos Giedrės Girdvainytės dalyvavimas neeiliniame renginyje — visos telšiškių medikų bendruomenės įvertinimas, tuo labiau, kad kai kurių aplinkinių rajonų medikų atstovų šiame renginyje nebuvo pastebėta. Po vizito, rytojaus dieną, jai gėlių puokštę įteikė Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvienė ir jos pavaduotoja gydymo reikalams Simona Simaitytė. O skyriaus vedėjai malonų vizitą ilgai primins vardinis kvietimas pas JAV ambasadorių, liudijantis Jungtinių Amerikos Valstijų atkreiptą dėmesį į mūsų medikų pastangas ir pasiaukojantį darbą, kovojant su COVID-19 virusine infekcija.
Besišnekučiuojant direktorės kabinete, dar kartą akcentuota, kokį svarbų darbą atlieka Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrius, o jo vedėja, pasak ligoninės vadovės, „labai griežtas, bet sąžiningas žmogus“. Skyriaus darbuotojai pandemijos metu laikėsi griežtų rekomendacijų, kaip saugoti save ir pacientus. Visų reikalingų apsaugos priemonių ligoninėje, taip pat ir Priėmimo-skubiosios pagalbos syriuje, buvo užtektinai. Geriausias profesionalumo įrodymas — saugodama save ir kitus, nors ir buvo dideli ligonių srautai, pavojingos ligos išvengė pati skyriaus vedėja.
Skyriuje, pro kurį praeina ir išeina pacientai, darbo niekuomet netrūksta. Karštymetis irgi atnešė savo problemų. Buvo viena para, kai net 90 pacientų priimta. Kreipiasi žmonės ne tik dėl karščio nualintų organizmų, bet ir sukąsti vabzdžių, net gyvačių sugelti bei kt. „Skaudžiausia būna, kai žmogus tavęs negirdi, o girdi tik save. Piktavališki poelgiai, medikų darbo nuvertinimas ir elementarus nesiskaitymas su medikais — tos piktžaizdės, kurios kartais nuo veido nubraukia šypseną, bet labiausiai kompensuoja pasveikusio ligonio ištartas „ačiū“,— sakė G.Girdvainytė.
Iš kur moteris semiasi stiprybės, vadovaudama tokiam svarbiam ir daugiausiai kontaktų su ligoniais turinčiam skyriui? — jos pasiteirauta susitikime. Giedrė Girdvainytė — žemaitė. Ligoninėje ji darbuojasi nuo 2007 metų, o nuo 2013-ųjų vadovauja Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriui. Ji — komandos ir veiklos žmogus, kuriam nepatinka monotonija. Profesiniam darbui ji pasišventusi visa esybe, tačiau prisipažino, kad jokiu būdu nenorėtų sugrįžti į praėjusių metų pabaigos mėnesius ir šių metų sausį, kada skyriui nuo COVID-19 ligonių antplūdžio buvo patys sunkiausi mėnesiai.
Kiekvienas, dar nepasiskiepijęs nuo COVID-19, turėtų susimąstyti, kad koronavirusinė grėsmė nuolat tyko ir laukia progos susargdinti žmogų, tuo labiau, kad Lietuva jau traukiasi iš „žaliosios“ į „geltonąją“ zoną, nes susirgimų kreivė mūsų šalyje linkusi kilti. O netoli ir ruduo bei šaltasis laikas, kai virusas suaktyvėja.
„Raginu visus, kurie nepasiskiepijote, tai kuo skubiau padaryti. Neleiskime, kad didelės valstybės lėšos, skirtos skiepams, nuplauktų kanalizacijos vamzdžiu. Pasiskiepijęs žmogus — didžiausia padėka medikams“,— sakė J.Seiliuvienė.