Kaip įsigyti naujus automobilio ratlankius?

Pridėjus pasirinktinių ratų komplektą beveik bet kuriai transporto priemonei galima suteikti daug patrauklumo. Gražūs ratlankiai visada priduoda automobiliui žavesio ir išskirtinumo. Sudarėme keletą rekomendacijų, kurios padės jums pasirinkti tinkamus ratus jūsų automobiliui ar sunkvežimiui, įskaitant estetiką, saugumą, dydį, tinkamumą ir technologinį suderinamumą.

Pasirinktinių ratlankių komplekto stilius ir apdaila gali dramatiškai pakeisti jūsų automobilio ar sunkvežimio išvaizdą. Pradėkite apsipirkti dabar arba apsilankykite vietiniame ratlankių salone, kur rasite įvairiausių, jums patinkančių ratlankių. Ten galite pamatyti konkrečius pasirinktinių ratų rinkinius pagal savo transporto priemonės markę, modelį, metus ir spalvą. Tai puikus būdas išnagrinėti daugybę galimybių ir susiaurinti savo pasirinkimą.

Bendras skersmuo. Rato ir padangos derinys turi atitikti jūsų lūkesčius. Svarbu, ar norite padidinti savo ratų skersmenį, kad vaizdas atrodytų tinkamesnis važiuojant gatvėje, ar sumažinti ratų skersmenį, kad padangos būtų aukštesnio profilio ir jūsų automobilis galėtų važiuoti ne tik tvarkingais keliais.

Turite įvertinti, ar jūsų ratlankio ir padangos dydis tilps į jūsų pasirinkto automobilio ratlankio vietą (arką). Netinkamas ratlankio ar padangos dydis gali trukdyti tokiems dalykams kaip kėbulas ir vairo mechanizmo komponentai, o tai gali sumažinti jūsų apsisukimo spindulį. Išsiaiškinkite automobilio charakteristikas ir pasitarkite su ratlankių pardavėju, ar jūsų pasirinktas ratlankių komplektas tiks jūsų automobiliui.

Tinkamas montavimas. Daugelis šiuolaikinių transporto priemonių gaminamos iš gamyklos su ratais, kurie tiksliai telpa aplink stebulę. Tai vadinama į stebulę orientuota įranga, kuri padeda užtikrinti nuoseklų ratų ir padangų mazgo centravimą, kai jie sumontuoti transporto priemonėje. Tai sumažina disbalanso tikimybę, dėl kurios vairuojant gali atsirasti vairo ar sėdynės vibracija. Išlaikykite į stebulę orientuotą tinkamumą rinkdamiesi antrinės rinkos ratlankius.

Kaip išsirinkti tinkamą dydį

Perkant naujus ratus reikia atsižvelgti į daugybę dydžių. Papildomas dydis padidina jūsų ratų skersmenį ir sumažina padangos šoninės sienelės profilį, kad atitiktų bendrą gamintojo siūlomą padangos skersmenį. Jeigu renkatės didesnio skersmens ratlankius, turite įvertinti, kad jūsų padangos profilis bus mažesnis, o tai gali įtakoti vairavimo komfortą.