Iš apskrities verslo inkubatoriaus — į Žemaitijos verslo centrą

Žemaitijos verslo centro direktorė Reda Raginskienė.

Prasidėjus kalendoriniam pavasariui — kovo 1-ąją — įvyko atvirų durų renginys Telšių apskrities verslo inkubatoriuje, kurio pavadinimas pakeistas į Žemaitijos verslo centrą. Kadangi tądien buvo Užgavėnės, tai kieme šurmuliavo persirengėliai, o juos, taip pat visus panorėjusius, gardžiais blynais vaišino Gabrielė ir Vaidas Mekioniai.

Algirdas Dačkevičius

Plačiai ir patraukliai turizmo verslus pristatė Telšių turizmo klasterio nariai. „Kontėna“ su direktore Sandra Riepšiene vaišino gardžiu kastiniu, o nenuilstanti audėja, pagarsėjusi kaip „Virginijos klėtelės“ svetingoji šeimininkė Virginija Dirvonskienė, mokė moksleives, panaudojant medinius kočiojimo įrankius, lyginti audinius. Galėjai maloniai pabendrauti su „Kaimo Rojaus“ viena iš šeimininkų Diana Volske, istoriku ir gidu Vaclovu Vaičekausku, energinguoju „Angelų malūno“ savininku Ričardu Rasiuku. Jis ir Telšių turizmo klasterio valdybos pirmininkas, o vadovas — Romualdas Kačerauskas.
Kalbantis su šiais turizmo vedliais, buvo galima sužinoti, jog 2019 metais susivienyta į organizaciją, turint tikslą apjungti turizmo paslaugas teikiančius verslininkus, su turizmu susijusias viešąsias įstaigas bei įmones bendrai veiklai.
Dirbant kartu, siekiama pritraukti į Telšių kraštą ir kaimynines vietoves daugiau svečių, ilgesniam laikui liekančių turistų, prisidedama formuojant vieningo turistinio regiono įvaizdį bei konkuruojant šalyje.
Telšių švietimo centras taip pat aktyviai įsijungė į renginio veiklas, o savo laboratorijų įrangą ir įdomius eksperimentus demonstravo STEAM centras. Šio centro vedėja Rita Vargalytė, metodininkai Artūras Domarkas, Juozas Maneikis, Julija Barsienė, Rokas Stankevičius džiaugėsi tais lankytojais, kuriems spindėjo akys, išvydus dar neregėtus eksperimentus.
Renginyje savo veiklas ir verslus pristatė Žemaitijos verslo centre patalpas nuomojančios įmonės, taip pat Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai, savo moksleivių profesionalumą statybų remonto darbų bei aptarnavimo veiklose atskleidė Telšių regioninis profesinio mokymo centras.
Prasidėjus iškilmingai renginio daliai, sveikinimo žodžius Žemaitijos verslo centro įkurtuvių proga bei direktorei Redai Raginskienei tarė Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, mero pavaduotojas Mantas Serva, LR Seimo nariai Rimantė Šalaševičiūtė, Valentinas Bukauskas, Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus, jo pavaduotojas Rimantas Adomaitis, rajono senūnai, Telšių samariečių vadovas Kazimieras Mitkus su „Telšių atjautos“ savanorių koordinatore Veronika Bespaloviene ir kiti.
Susirinkę svečiai linkėjo sėkmingo verslo bendruomenės telkimo, naujų ir inovatyvių sprendimų, o naujai pakeistą įstaigos pavadinimą vadino simboliniu ir žadančiu teigiamų pokyčių. Šventės kulminacija — įneštas didžiulis tortas, kuriuo vėliau visi vaišinosi.
Prie pastato tarp Lietuvos Respublikos ir Žemaitijos vėliavų suplevėsavo vėliava, skelbianti Žemaitijos verslo centro užgimimą.

3 Komentarai

  1. Su tokia reklama pakeistas pavadinimas…meras, seimo nariai..toks vaizdas, kad su nauju vadovu įmonė naujai užgimė..algos ant popieriaus virš 900 eur, kiek į rankas? O kas keisis? Aš kaip miestietis žinau, kad tame pastate kažkokios įmonės patalpas nuomojasi. O kokia būtų man nauda, jei aš ten kreipčiausi? Jei tuščių patalpų nebėra, kuom man padėtumėt? Dabar pasireklamavot, kaip šauniai pabaliavojot, o kokią vertę sukursit?

  2. Sparčiausiai Lietuvoje nykstančio rajono centro valdžia pjausto tortą…

Komentarai nepriimami.