Neįtikėtina: meras buvo keistai susitapatinęs su savo pavaduotoju

 Ne kartą rašėme, kad Žurnalistų etikos inspektorius, Visuomenės informavimo etikos komisija vieną po kito atmetė 2020 metais gausiai sukurptus tuomečio Savivaldybės administracijos direktoriaus Imanto Motiejūno ir mero Kęstučio Gusarovo skundus. Šių metų liepos 25 dieną atmestas dar vienas K.Gusarovo skundas.

Alvydas Ivoncius

Mokėjo net už laikraščio skaitymą
Ponai dėl jiems neįtikusių „Kalvotosios Žemaitijos“ straipsnių nesivargino patys rašyti skundų. 2020 metais I.Motiejūnas sudarė sutartį su garsia advokatų bendrija. Sutarties vertė buvo 10 tūkst. eurų be PVM. Iš jų daugiausiai — apie 7 tūkst. eurų be PVM — išleista skundams prieš „Kalvotąją Žemaitiją“ kepti, vienam kitam atsakymui į žurnalisto klausimus parašyti ir… mūsų laikraščiui skaityti. O pastarąją aplinkybę vertiname kaip „Kalvotosios Žemaitijos“ persekiojimą dėl nepalankios I.Motiejūnui ir K.Gusarovui informacijos skelbimo. I.Motiejūnas, nors ir klausiamas, nepaaiškino, kodėl taip elgėsi. O mero atsakymas buvo gluminantis: neva tai buvo daroma dėl kažkokios Savivaldybės naudos ir interesų.
Mokėjimas už laikraščio skaitymą reiškė, manytume, I.Motiejūno ir K.Gusarovo norą, kad teisininkai stebėtų „Kalvotają Žemaitiją“ ir rastų dėl ko rašyti skundus. Ir rasdavo, nes po sutarties sudarymo 2020 metų rugpjūtį vienas po kito pasipylė I.Motiejūno ir K.Gusarovo vardu parašyti skundai.
Jų nagrinėjimas užtruko, tęsiasi ir dabar. Beveik visi šių ponų skundai Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyboje ir Visuomenės informavimo etikos komisijoje atmesti, apie ką jau rašėme. O neseniai atmestas dar vienas K.Gusarovo skundas.

Atmetė dar vieną skundą
Žurnalistų etikos inspektorius liepos 25 dienos sprendimu atmetė 2020 metų rudenį pateiktą K.Gusarovo skundą dėl tų metų liepos mėnesį paskelbtų dviejų straipsnių. Juose rašėme, kad vieno Sedos gatvės gyvenamojo namo laiptinėje pasklido stiprus dujų kvapas.
Rašėme, kad rajono valdžios reakcija buvo vangi. Kur kas aktyviau žmonėmis rūpinosi ir su jais bendravo Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius ir „Kalvotoji Žemaitija“. Vieni po kitų atvyko kai kurių tarnybų darbuotojai, galiausiai buvo iškviesti Visuomenės sveikatos centro specialistai. Tik daugiau nei po savaitės dvokas ėmė mažėti, buvo įtariama, kad kažkas kažką išpylė kojoms valyti duobelėje prie lauko durų. Ta duobelė A.Bacevičiaus iniciatyva buvo užbetonuota, dvokas nusilpo. Atrodo, viskas paprasta, tačiau iš pradžių sunku buvo suvokti, iš kur sklinda sveikatai pavojingas dvokas.
Tuometis Savivaldybės administracijos vadovas I.Motiejūnas į namą neatvyko. Lankėsi, nors ir atostogavo, jo pavaduotojas Almantas Lukavičius. Mero pavaduotojas Kazys Lečkauskas atvyko tik už savaitės.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 64 (10475)