Muzika – viena didžiausių gyvenimo aistrų

Balandžio 12 d. 18 val. Telšių kultūros centre vyks Antano Gaudiešiaus koncertas „Svajonė“, kurio metu taip pat dainuos atlikėja Gabrielė Gaudiešiūtė bei dainų autorius ir atlikėjas Romas Dambrauskas. Artėjant koncertui, su Antanu susitikome pasišnekučiuoti apie jo muzikinį kelią.

Justina Lukošienė

Paklaustas, kaip kilo idėja surengti koncertą, atlikėjas sakė, kad viskas prasidėjo nuo to, jog grojo vieno telšiškio šventėje, į kurią buvo pakviestas ir dainininkas Romas Dambrauskas. „Romas paklausė, ar neturiu savo kompaktinio disko, ir pasiūlė jį įrašyti įrašų studijoje, Mažeikiuose. Telšių kultūros centro vadovui, kaip draugui, daviau tą kompaktinį diską, o jis man pasiūlė surengti koncertą. Aš pats to tikrai neplanavau“, – pasakojo dainininkas A.Gaudiešius.
Pokalbiui pasisukus apie vaikystę, telšiškis pacitavo šviesaus atminimo mamos žodžius: „Pasiims kuprinę ir eis per miestą dainuodamas.“ Antanas augo gausioje šeimoje, su penkiomis sesėmis. Deja, šiandien mamos ir seserų nebėra tarp gyvųjų: mama, sulaukusi 100 metų, į Amžinybę išėjo praėjusiais metais, o paskutinė sesuo – prieš keletą savaičių. Pašnekovas teigė, kad mama ir vyresnioji sesuo mėgo dainuoti, tačiau šeimoje jis buvo muzikaliausias, todėl susiejo savo gyvenimą su dainavimu. Visgi čia pat pridūrė, kad mokykliniais metais buvo gana aktyvus vaikas, todėl jį labiau domino sporto būreliai. „Muzikos mokyklą lankiau, bet nepabaigiau. Tuomet labiau rūpėjo futbolas, ledo ritulys. Buvau labai judrus, norėjosi išbandyti visko po truputį“, – atviravo atlikėjas, mokęsis tuometėje 3-ioje vidurinėje mokykloje.
A.Gaudiešius savo muzikinę karjerą pradėjo būdamas 16 metų. Net 15 metų dainavo legendiniame Telšių „Germanto“ restorane ir dar daugiau metų koncertavo vestuvėse bei įvairiose šventėse.
Prieš kelerius metus Antano dainavimu galėjo grožėtis visa Lietuva, mat vyras dalyvavo LNK televizijos projekte „Lietuvos balsas. Senjorai“, kuriame užėmė garbingą antrąją vietą. Pasirodo, jog Antanas šiame projekte atsidūrė tik paskatintas savo dukros Gabrielės. „Kai su dukra duetu dainuodavome giminių susitikimuose, visuomet girdėdavom, kad esam verti didesnės scenos“ – sakė Antanas.
Taip pat telšiškis yra ne kartą dalyvavęs konkurse „Žemaitijos taurė“, vykdavusiame Telšių kultūros centre, į kurį suvažiuodavo muzikantai iš viso rajono. „Vestuvėse jau nelabai muzikuoju, bet dar pakoncertuoju vakarėliuose. Sveikatos dar užtenka, o ir Dievulis davė balsą“,– šypsojosi dainininkas, savo vokalinius sugebėjimus demonstruojantis ir Telšių kultūros centro mišriame chore „Žemaičiai“ (vad. Gintaras Vaitkaitis), su kuriuo gegužės mėnesį vyks į Lenkiją.
Be muzikos Antano gyvenime svarbią vietą užima tikėjimas Dievu, todėl jis ne tik dažnas maldos namų svečias, bet ir kiekvieną sekmadienį gieda Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Mažosios) bažnyčios chore.
Pašnekovas pasidžiaugė, jog muzikiniu keliu eina ir dukra Gabrielė, kuri taip pat dainuos jo artėjančiame koncerte. „Gabrielė yra džiazmenė. Ji nuo mažens buvo muzikali: Muzikos mokykloje lankė smuiko klasę, po to baigė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją, galiausiai – mokslus Vilniuje“, – vardijo telšiškis.
Save gamtos vaiku vadinantis vyras mėgsta ilsėtis nuosavoje sodyboje, prie kurios ir pirtelė stovi, ir ežeras tyvuliuoja. Anot jo, čia ir pagrybauja, ir pažvejoja. „Gitarą, aparatūrą atsivežu, su giminėmis pasibūname gamtos apsuptyje. Gera čia pailsėti“,– reziumavo pašnekovas.