Elektromobilius „Telšių butų ūkis“ įsigijo negavęs Savivaldybės administracijos sutikimo

„Telšių butų ūkio“ ataskaitoje teigiama, kad už viešųjų erdvių ir Masčio ežero pakrantės tvarkymą patirti nuostoliai, kadangi ne visus pinigus Savivaldybės administracija sumokėjo. Savivaldybės administracija teigia, kad jokių skolų savo įmonei neturėjo ir neturi.

Svarstant „Telšių butų ūkio“ veiklos ataskaitą, Savivaldybės tarybos Vietos ūkio komiteto posėdyje įmonės direktorius Adomas Domarkas pareiškė, kad veiklos nuostoliai susidarė dar ir todėl, kad Savivaldybės administracija sumokėjo ne visus pinigus už atliktus darbus. Tuo ir kitais „Telšių butų ūkio“ reikalais nusprendėme išsamiau pasidomėti, Savivaldybės administracijai pateikdami klausimus.

Alvydas Ivoncius

Neva kalta Savivaldybės administracija
Savivaldybės tarybai pateiktoje įmonės ataskaitoje rašoma, kad „Telšių butų ūkis“ 2022 metais patyrė 88 tūkst. 555 eurų nuostolį. Jis patirtas dėl šių priežasčių: iš daugiabučių namų renovavimo administratoriaus veiklos – 41 tūkst. 539 eurus, miesto tualeto priežiūros – 7 tūkst. 243 eurus, viešųjų erdvių priežiūros – 32 tūkst. 973 eurus, Masčio pakrantės priežiūros – 23 tūkst. 838 eurus. Pagal ataskaitą, nenaudinga buvo Masčio ežero pakrantės priežiūra, patirtas 23 tūkst. 838 eurų nuostolis. Mat „Telšių butų ūkis“ turėjo 202 tūkst. 973 eurus sąnaudų. Esą buvo numatyta gauti 197 tūkst. 500 eurų kompensaciją iš rajono biudžeto sąnaudoms atlyginti, tačiau skirta 115 tūkst. 206 eurai, o iš Telšių seniūnijos gauti už atliktus darbus 63 tūkst. 929 eurai (be PVM), iš viso – 179 tūkst. 135 eurai.

Anot ataskaitos, dėl viešųjų erdvių priežiūros patirtas 32 tūkst. 973 eurų nuostolis. Esą įmonė turėjo 109 tūkst. 964 eurus sąnaudų. O vietoje planuotų gauti 60 tūkst. 828 eurų biudžeto lėšų patirtoms sąnaudoms kompensuoti, sumokėti tik 22 tūkst. 167 eurai.
Savivaldybės tarybos Vietos ūkio komiteto posėdyje „Telšių butų ūkio“ direktorius Adomas Domarkas aiškino esą už viešųjų erdvių tvarkymą Savivaldybė nesumokėjo visų pinigų, todėl susidarė nuostolis. Be to, A.Domarkas pareiškė, kad Savivaldybė „nemyli savo įmonės“ – „Telšių butų ūkio“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr. 45)